Godt for flygtninge og godt for Danmark

Tina Voldby. Foto: Tekniq.
Tina Voldby. Foto: Tekniq.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har i dag indgået en aftale om at forlænge den såkaldte Integrationsgrunduddannelse (IGU), der siden 2016, med en blanding af praktik og skoleundervisning, har været med til at åbne døren for flygtninges vej til arbejdsmarkedet.

Nu er ordningen blevet forlænget, så den løber frem til 30. juni 2022, og det glæder vi os over. For vi har alle et ansvar, når det gælder om at styrke integrationen af flygtninge – ikke mindst på arbejdsmarkedet.

Men samtidig er det vigtigt, at flygtningene rent fagligt er klædt på til at træde ind i virksomhederne i eksempelvis installationsbranchen, hvor netop de faglige kompetencer er ekstremt vigtige.

De skal klædes grundigt på

Netop derfor er det vigtigt, at IGU’en er blevet forlænget, så den kan være med til at klæde flygtningene på i en grad, så de får mulighed for at blive en aktiv og værdiskabende del af et arbejdsmarked, som de ellers traditionelt har haft svært ved at komme ind på.

Der er indtil nu registreret 1.890 IGU-aftaler, og vi håber, at det tal med den nye aftale kan blive meget større.

For vi kan se, at virksomhederne i installationsbranchen er glade for ordningen og for de flygtninge, der med den i ryggen kommer i arbejde. Samtidig er det glædeligt, at man samtidig med forlængelsen har valgt at styrke IGU’en, så den nu i endnu højere grad hjælper virksomhederne med at håndtere nogle af de udfordringer, der kan opstå, når flygtningene skal integreres på arbejdsmarkedet. Det gælder ikke mindst de sproglige udfordringer, hvor ordningen fremadrettet vil understøtte sprogmentorer ude i virksomhederne.

Samtidig er det vigtigt, at flygtningene rent fagligt er klædt på til at træde ind i virksomhederne.

Relateret indhold