Hvidovre Hospital under i forvandling. De 5.500 ansatte samt mere end en halv million årlige patienter får et nyt anlæg, der kombinerer parkering og taghaver i tre etagers højde.
Anlægsgartner Gottlieb A/S lægger i disse dage som hovedentreprenør sidste hånd på cirka 100 nye parkeringspladser og opgradering af det eksisterende haveanlæg på taget af Region Hovedstadens næststørste hospital.
– At kombinere anlæg af parkeringspladser og taghaver i tredje sals højde er en i særklasse speciel opgave, og vi så det som en ganske særlig udfordring, der ville stille betydelige krav til både planlægning og samarbejde. Vi er stolte over efter ni måneder at afslutte opgaven til tiden og med minimale gener for hospitalets daglige drift. Således er anlægget af nye taghaver og parkeringsanlæg på taget af Hvidovre Hospital gennemført helt uden afbrud i arbejdet på hospitalets operationsstuer i øverste etage, siger driftchef Tobias Røndbjerg, Gottlieb.
Udfordrende logistik
Arbejdet har blandt andet omfattet opbrydning og bortkørsel af 2.500 tons jord fra hospitalets eksisterende taghaver, hvortil kommer tilførsel af en tilsvarende mængde taghavemuld, 4.000 kvadratmeter drænskærver og 3.700 kvadratmeter belægningssten.
– De logistiske udfordringer ved at gennemføre sådan en opgave uden afbræk i hospitalets daglige rutiner er betydelige. Opgaven har stillet usædvanlig store krav til planlægning, samarbejde og kommunikation mellem alle involverede aktører. Hovedentreprenøren har som omdrejningspunkt for både udførsel og samarbejde formået at løfte den krævende opgave på forbilledlig vis, siger projektleder André Høll fra Hvidovre Hospital.
Landskabsarkitekt Kim Madsen fra Kullegaard Arkitekter, der har designet og projekteret udvidelsen, tilføjer:
– Sammensmeltningen af parkeringsanlæg og grønt område med over 3.000 kvadratmeter græsplæner og bede understreger Hvidovre Hospitals rolle som en levende bygning. Hospitalet strækker sig over et areal på over 300.000 kvadratmeter i fire etager, og har en helt speciel funktion som bindeled mellem motorvej, beboelseskvarterer og grønne områder – et bindeled der understreges af hospitalets levende og funktionelle tag, der samtidig fungerer som et stort rekreativt område for ansatte og patienter.