De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2. kvartal 2016 var 156.900 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen. Det er en stigning på 2.600 personer i forhold til 2. kvartal 2015. Det svarer til 1,7 procent.
– Udviklingen i forhold til sidste år er positiv og bredt funderet i branchen. Inden for nybyggeri er der en stigning på knap 5 procent, og det er jo et tegn på, at der stille og roligt bliver bygget mere i Danmark. Samtidig er der en stigning på knap 1.400 personer inden for anlæg, hvilket vidner om, at vi i forlængelse af den milde vinter er kommet godt og hurtigt i gang med anlægsprojekterne, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.
… at vi fremadrettet får brug for mere arbejdskraft i branchen, og det er derfor vigtigt at få de unge til at gå erhvervsuddannelsesvejen.
Analysechef Andreas Fernstrøm Dansk Byggeri
Han tilføjer, at der inden for reparation og vedligeholdelse omtrentligt har været nulvækst i beskæftigelsen i 2. kvartal i forhold til sidste år.
– Men her skal det tages med i betragtningen, at der var en stor stigning i beskæftigelsen i første kvartal. En medvirkende forklaring på dette er, at forbrugerne i slutningen af 2015 udnyttede den sidste tid med den gamle BoligJob-ordning og dermed fik sat gang i en masse projekter som gjorde, at beskæftigelsen i 1. kvartal også var høj, fortæller Andreas Fernstrøm.
Inden for skiven
Laver man en halvårsstatus, har der indtil videre i år i gennemsnit været 156.700 beskæftigede i branchen. Det er en stigning på 5.700 personer i forhold til første halvår 2015 svarende til en stigning på 3,7 procent.
– Med en stigning i beskæftigelsen på 3,7 procent i første halvår 2016 i forhold til sidste år, rammer vi bestemt inden for skiven af, hvad branchen rent mandskabsmæssigt kan klare. Vi skal dog holde os for øje, at vi fremadrettet får brug for mere arbejdskraft i branchen, og det er derfor vigtigt at få de unge til at gå erhvervsuddannelsesvejen, slutter Andreas Fernstrøm.