For mange fejl ved energimærkning

Trods en lille fremgang i kvaliteten af energimærkningen af bygninger, er der stadig fejl i næsten en tredjedel af de kontrollerede rapporter.
32 pct. af de kontrollerede rapporter havde et forkert energimærke. Foto: Colourbox.
32 pct. af de kontrollerede rapporter havde et forkert energimærke. Foto: Colourbox.

Energistyrelsens årlige kvalitetskontrol af de indberettede energimærkninger for bygninger viser, at kvaliteten af energikonsulenternes rapporter er steget en smule i 2015. Men der er stadig 32 procent af de kontrollerede rapporter, som havde et forkert energimærke. Det er for mange, mener Energistyrelsen ifølge deres hjemmeside.

Energistyrelsen iværksatte sidste år en syv-punktsplan, der skulle øge kvaliteten af ordningen, og det forventes at vi over de næste par år kan se målbare resultater af planen.

… bygningsejere investerer penge i deres bygninger på baggrund af energimærkerne, og opfatter mærket som et centralt værktøj i den forbindelse.

Formand Lars Thygesen Energiforum Danmark

Kontorchef Carl-Christian Munk-Nielsen udtaler i flg. Energistyrelsens hjemmeside:

– Det er positivt, at vi på nogle områder ser et løft i kvaliteten af energikonsulenternes arbejde. Men med fejl i 32 procent af mærkerne er vi dog langt fra i mål endnu. Vi forventer derfor, at vi de næste år vil opleve yderligere fremskridt på baggrund af den handlingsplan, vi iværksatte sidste år.

Et problem

Rigtig mange bygningsejere investerer i deres ejendomme på baggrund af energimærket.

Epinion har for Energistyrelsen lavet en undersøgelse af forbrugernes brug af energimærkningen, og den viser, at en tredjedel af de boligejere, der har fået energimærkningsrapporten i 2015, allerede har brugt rapportens renoverings- og besparelsesforslag og derfor er det, ifølge Energiforum Danmarks formand Lars Thygesen, problematisk hvis kvaliteten af energimærkningerne ikke er i orden.

– Både små og store bygningsejere investerer penge i deres bygninger på baggrund af energimærkerne, og opfatter mærket som et centralt værktøj i den forbindelse. Derfor er en fejlprocent på 32 alarmerende, siger Lars Thygesen.

Relateret indhold