NCC’s jobskole for flygtninge åbner

Nu starter 16 flygtninge på Jobskolen, der praktisk kommer til at foregå på fem byggepladser i københavnsområdet.
Nu starter NCC Jobskolen, der skal give flygtninge fra Syrien og Eritrea erfaring med den danske byggebranche. Foto: NCC.
Nu starter NCC Jobskolen, der skal give flygtninge fra Syrien og Eritrea erfaring med den danske byggebranche. Foto: NCC.

Efter flere måneders forberedelser sætter NCC og Integrationsnet nu Jobskolen i gang. Jobskolen er et helt nyt koncept for integrering af flygtninge med asylstatus på det danske arbejdsmarked.

I første omgang starter 16 praktikanter fra de borgerkrisghærgede lande Syrien og Eritrea påbegynder nu på tre ugers forberedende undervisning på skolebænken, hvor de vil lære om dansk kultur, sprog og sikker adfærd på byggepladsen. Herefter kommer de fra uge 14 i praktik på byggepladserne på Herlev Hospital og Rigshospitalet samt de tre renoveringsprojekter Hørgården, Grantoften og Sorgenfrivang.

Der har været stor opbakning til initiativet i vores producerende enheder.

Claus Rosendahl Senior HR-partner, NCC

– Der har været stor opbakning til initiativet i vores producerende enheder, og engagement og vilje er jo vigtige forudsætninger for, at skolen kan blive en succes. Så vi glæder os meget til at komme i gang, siger senior HR-partner i NCC, Claus Rosendahl, på NCC’s hjemmeside.

Skal møde sjakket

Inden praktikanterne starter vil der blive afholdt informationsmøder for de involverede medarbejdere på pladserne, og på første arbejdsdag vil de nye praktikanter blive introduceret til de sjak, de kommer til at blive en del af.

Ambitionen med Jobskolen er at kvalificere flygtninge med en håndværksmæssig baggrund til jobs i den danske byggebranche. Det vil dels introducere flygtningene til kulturen på det danske arbejdsmarked og dels rekruttere arbejdskraft til branchen.

Hele forløbet består af 26 uger, hvor de efter introduktionsperioden ugentligt vil have to dage på skolebænken og tre dage på byggeplads. NCC og Integrationsnet, der er en del af Dansk Flygtningehjælp, har foreløbigt aftalt at gennemføre to forløb i år, hvilket vil bringe i alt 30 flygtninge igennem forløbet. Målet er, at praktikanterne efter de 26 uger er i stand til at påtage sig ufaglært arbejde i en byggevirksomhed. NCC forpligter sig ikke til ansættelse efter forløbet, men praktikanterne kan søge ledige stillinger på lige fod med andre.

Relateret indhold