Landskabsarkitekter styrker sig til fremtiden med udvidet ejerkreds og ny bestyrelse

Brugen af det danske landskab i Danmark er under stor forandring. Udviklingen kalder på specialiseret viden og kompetencer, og Schønherr ruster sig nu til udfordringerne.
Fra venstre til højre: Ledelsen består af Nina Jensen, adm. direktør, Rikke Juul Gram, kreativ direktør og  Rasmus Stougaard, markedsdirektør. Bestyrelsen består af Nina Jensen, Rikke Juul Gram og (nederst) Mikal Hallstrup og bestyrelsesforkvinde Bente Priess Andersen. Foto: Schønherr.
Fra venstre til højre: Ledelsen består af Nina Jensen, adm. direktør, Rikke Juul Gram, kreativ direktør og Rasmus Stougaard, markedsdirektør. Bestyrelsen består af Nina Jensen, Rikke Juul Gram og (nederst) Mikal Hallstrup og bestyrelsesforkvinde Bente Priess Andersen. Foto: Schønherr.

Bølgende kornmarker og græssende køer afløses af blanke solcelleparker og snurrende vindmøller. Brugen af det danske landskab er under store forandringer. Fra landbrugsland til energilandskaber, som har sat den klemte biodiversitet under fornyet pres.

Lagt sammen med klimaforandringer og den grønne omstilling kalder udviklingen af det danske landskab på specialiseret viden.

Det har landskabsarkitekterne Schønherr taget bestik af, og virksomheden styrker nu ledelsen både i ejerskab, daglig ledelse og bestyrelse.

Ejerkredsen er udvidet ved at optage Rasmus Stougaard som ny partner og markedsdirektør.

Stougaard er en uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus og har arbejdet hos Schønherr siden 2008, hvor han har været associeret partner i den seneste årrække.

Med hans forfremmelse til partner bliver han en del af Schønherrs ejerkreds sammen med Nina Jensen, der er partner og administrerende direktør samt landskabsarkitekt MMA, og Rikke Juul Gram, der er partner og kreativ direktør samt landskabsarkitekt MAA.

Et trafikuheld i slowmotion

– Sammen med mine dygtige kolleger glæder jeg mig til at fortsætte tegnestuens udvikling af de værktøjer og alliancer med samarbejdspartnere, der bør gå forrest i planlægning af både den vedvarende energi, den grønne erhvervsudvikling og et klimaforandret landskab, fortæller Rasmus Stougaard.

Om behovet for den nye kurs, fortæller Rikke Juul Gram, partner og kreativ direktør:

– Forvaltningen af fremtidens danmarkskort kan enten blive som et trafikuheld i slowmotion eller en fantastisk mulighed for både biodiversitet og den grønne omstilling, siger hun.

– Derfor skal vi som rådgivere være klar til at løfte opgaverne. De store, klimaskabte udfordringer kan ikke løses uden specialiseret viden, og hos Schønherr er det både ledelsens og vores dygtige medarbejderes ambitioner at sætte præg på samfundsudviklingen.

De øvrige associerede partnere, Mi Koudal Randlev, Sanne Slot Hansen og Jakob Sandel, der dækker hvert deres fagområde, som fortsat er vigtige nøglepersoner i tegnestuens faglige profil, oplyser tegnestuen.

Ny bestyrelse skal forme Schønherrs fremtidsstrategi

Da Schønherrs omsætning er vokset i de seneste år, har virksomheden planlagt at undersøge mulighederne for fremtidig vækst i 2023. Som led i dette har de oprettet en ny bestyrelse med stærke og erfarne medlemmer, som skal hjælpe med at udvikle tegnestuens fremtidige strategi.

Bente Priess Andersen, CEO i Fischer Lighting og konsulent i BPA Consulting, er blevet udpeget som bestyrelsesformand og skal bidrage til virksomhedens vækststrategi.

Mikal Hallstrup, stiftende partner i Designit, vil rådgive tegnestuen om innovation og strategisk udvikling.

– Schønherr er kommet godt ud af 2022, hvilket også fremgår af vores netop offentliggjorte årsrapport. Derfor er tiden også inde til, at vi bruger dette år på at lægge strategien for tegnestuens fremtidige kurs. At ledelsen nu står på tre ben – økonomi, arkitektur og markedsudvikling kombineret med en ny, stærk bestyrelse – er den allerbedste forudsætning for fremtidens Schønherr, forklarer partner og administrerende direktør Nina Jensen.

Udover Bente Priess Andersen og Mikal Hallstrup indgår de tre ejere også i Schønherrs bestyrelse.

Relateret indhold