Om byggeriet
- Steiner Suprabeams nye domicil bliver på tre etager, opdelt i en lagerdel og en administrationsdel. Lageret er på i alt 1.286 kvadratmeter, mens administrationsdelen står for samlet cirka 1.222 kvadratmeter. Sidstnævnte opføres i betonelementer med store alu-vinduespartier for at give et godt lysindfald og sikre optimal udnyttelse af dagslyset. Dertil kommer en parkeringsplads med cirka 2.000 kvadratmeter belægning.
Spærrene i Steiner Suprabeams nye domicil i Lisbjerg nær Aarhus skulle være hvide, og det troede bygherren var indeholdt i prisen, da byggeriet gik i gang. Nu har firmaet, der blandt andet producerer pandelygter, indgået et kompromis med Gråkjær om at dele meromkostningerne.
De farvemæssige detaljer var ifølge Stenier Suprabeam aftalt mundtligt, men indgik ikke i kontrakten for byggeriet, der forventes indflytningsklar til marts 2018.
– Vi havde besøg af en sælger fra Gråkjær, som vi fortalte, at vi skulle have farven hvid ligesom vores tidligere domicil. Han sagde, at det ikke var et problem, men at farven ikke behøvede at stå i kontrakten. Det tog vi for gode varer. Da vi så skulle i gang, fik vi oplyst, at kun sort og rød er standardfarver, og derfor ville hvide spær koste mere, fortæller projektleder hos Steiner Suprabeam, Mogens Hesselvig.
Han overvejede sagsanlæg, men endte med at indgå et kompromis med Gråkjær, som resulterede i en deling af ekstraomkostninger for cirka 30.000 kroner. Sælgeren, der besøgte Steiner Suprabeam, arbejder ikke længere hos Gråkjær.
Føler sig bondefanget
Parterne konstaterer, at der har været et kommunikationsbrist omkring forhåndsaftalerne for byggeriet.
– Kunden havde nogle specifikke ønsker i forhold til farver på trapezspær, som vi ikke var klar over, inden vi gik i gang. Men vi fik regnet en pris ud og delte i porten. Det er den slags ting, der kan ske, og vi er kommet videre, fortæller projektchef hos Gråkjær, Claus Olesen, der i øvrigt betegner projektet som udført til ‘over middel’.
Hos Steiner Suprabeam er man tilfredse med Claus Olesens håndtering af sagen, men sidder alligevel tilbage med en bitter fornemmelse.
– Vi er ikke særligt erfarne i projekter som disse, så vi sætter selvfølgelig vores lid til entreprenøren, men vi er blevet straffet for egen naivitet. Vi føler os bondefanget, men må også kigge indad tage ved lære af oplevelsen, siger Mogens Hesselvig, der giver udtryk for, at projektet har været præget af en række uoverensstemmelser uden dog at ville komme ind på yderligere end tvisten omkring farvevalget. Han afleverer en samlet evaluering af forløbet til foråret.
Gråkjær har flere lignende projekter i støbeskeen. Blandt andet DLG Østs 730 kvadratmeter store kontorhus i Bårse ved Præstø, der afsluttes inden jul.