Starten på 3D printningen af Europas første 3D printede bygning i København, som blev markeret ved et åbent hus og presse arrangement i Nordhavn tidligere på måneden, har tiltrukket sig massiv interesse i ind- og udland. Den disruptive teknologi driver interessen. Flere danske TV og radio stationer var på plads for at lave udsendelser om 3D printningen, ligesom Dagens Byggeri og flere andre fagmedier naturligvis også har omtalt projektet.
Arrangementet blev afholdt mandag den 11. september for at markere, at byggeriet af The BOD (Building On Demand) – Europas første 3D printede bygning – var igangsat og begivenheden tiltrak sig stor opmærksomhed fra over 100 interesserede fremmødte, samt talrige repræsentanter fra pressen, radio og TV. Siden arrangementet er også den udenlandske interesse for projektet eksploderet. Russisk TV og litauisk TV bragte således i denne uge klip fra 3D printingen i nyhedsudsendelser, og specielt i Polen har projektet fået stor bevågenhed, hvor flere TV kanaler bragte nyheden.
Interessen overraskede
Den store interesse er delvist kommet bag på 3D Printhuset, der står bag projektet.
– Vi var naturligvis klar over, at vores projekt som et eksempel på ‘disruption’ ville få opmærksomhed, men vi er virkelig overraskede over den store interesse fra TV, specielt fra udlandet og især de mange polske indslag. Vi kan forstå, at vi har haft god dækning af nyheden i Rumænien, fordi vores arkitekt, Ana Goidea, oprindeligt er derfra, men interessen fra Polen kan vi ikke lige greje, siger Asger Dath, kommunikationschef i 3D Printhuset.
Dækningen i medierne i ind- og udland er sket såvel i almene medier, som i mere teknologi orienterede medier og ikke mindst i byggeri relaterede medier. Ifølge 3D Printhuset har der været bragt mere end 10 reportager i specielt danske og svenske byggermedier.
– Vi er specielt glade for omtalen af projektet i de bygger-relaterede medier, fordi projektet jo netop er et demonstrationsprojekt, der skal inspirere andre. Vi har allerede hørt fra de første virksomheder, der kunne tænke sig at komme i gang med 3D printet byggeri. Vi hører gerne fra alle, der vil i gang med at bruge denne spændende og disruptive teknologi, siger adm. dir. Henrik Lund-Nielsen.
Efter at randfundamentet blev 3D printet, er der blev støbt ud og isoleret på traditionel vis. VVS og el folk færdiggør nu deres af fundamentet, og når de er færdige efter næste uge, går 3D printningen af væggene i gang. Når bygningen er færdig i slutningen af efteråret, skal The BOD fungere som et lille kontorhotel, hvor enkelte arbejdspladser udlejes til virksomheder. Inden udlejning påbegyndes, vil The BOD blive fremvist til alle interesserede.
