Grønt lys til ambitiøst projekt på Redmolen

PFA's 25.000 kvm store kontorbygning på spidsen af Redmolen er nu blevet godkendt af Københavns Borgerrepræsentation.
Den unikke bygning kan blive et vartegn for området. Illustration: VLA/COBE/Tredje Natur.
Den unikke bygning kan blive et vartegn for området. Illustration: VLA/COBE/Tredje Natur.

Københavns Borgerrepræsentation har nu godkendt PFA’s planer om at opføre en 25.000 kvm stor kontorbygning på spidsen af Redmolen i Nordhavn. Det oplyser Vilhelm Lauritzen Arkitekter (VLA), der sammen med Cobe og Tredje Natur tidligere har vundet projektet, på sin hjemmeside.

Visionen er at skabe et byggeri, som signalerer åbenhed, robusthed og dynamik og et helt nyt sted i byen, hvor bylivet kan udspille sig året rundt i stærk sammenhæng med de kommende beboere og arbejdspladser, som skal etableres på Redmolen.

Den 60 meter høje bygning skal ifølge VLA fremstå som et moderne “fyrtårn” i havnen og markere og videreføre havnens store skala i den kompakte, blandede by, som Nordhavnen udvikles til.

Frodig vinterhave

I bygningens indre etableres en frodig vinterhave med høje træer i et byrum, der vil rumme aktivitet året rundt, og som skal fungere som et behageligt tilflugtssted i vinterhalvåret. Stueetagens offentlige faciliteter vil ifølge tegnestuen skabe et livligt rum omgivet af et eventyrligt landskab.

Københavns Kommune tror, at spidsen af Redmolen på grund af udsigten ud over havnen og Øresund vil kunne blive et udflugtsmål – ikke mindst med tanke på vinterhaven inde i selve kontorbygningen.

Det runde byggeri bliver et af de mest synlige og markante huse i København, både i det store åbne havnerum og i det nære byrum. Med sin markante placering vil det påvirke omgivelserne på lang afstand og i det lokale bykvarter, og derfor anfører VLA vigtigheden af, at byggeriet netop tager afsæt i både det åbne og det nære.

En storslået vinterhave skal være med til at gøre bygningen til et udflugtsmål. Illustration: VLA/COBE/Tredje Natur.
En storslået vinterhave skal være med til at gøre bygningen til et udflugtsmål. Illustration: VLA/COBE/Tredje Natur.

Relateret indhold