Problemerne fortsætter: Flere fejl og mangler forsinker Frederiksberg Svømmehal igen-igen

Den omdiskuterede renovering af Frederiksberg Svømmehal er løbet ind i flere udfordringer, der ifølge en frustreret borgmester ser ud til at udskyde åbningen til en gang i 2024.
Foto: Skou Gruppen.
Foto: Skou Gruppen.

Opdateret … Som følge af længere tids uoverensstemmelser og forsinkelser af renoveringen af Frederiksberg Svømmehal ophævede Frederiksberg Kommune og hovedentreprenør Skou Gruppen samarbejdet sidste år.

Siden har magistraten i Frederiksberg Kommune valgt Viuff Anlæg som ny entreprenør til i samarbejde med Cowi at fortsætte istandsættelsen.

Læs mere: Ny entreprenør valgt: Nu skal skandaleramt svømmehal i mål

Men selvom arbejdet ifølge kommune skulle skride godt fremad, ser det ud til, at svømmehallen først åbner i løbet af 2024:

– Jeg er frustreret, siger borgmester Michael Vindfeldt (S).

– Færdiggørelsen er allerede forsinket flere gange, og det er næsten ubærligt, at der fortsat kommer ting for dagen, som forsinker arbejdet yderligere.

Dybt utilfredsstillende

Forsinkelsen skyldes, at detailundersøgelser nu viser flere fejl og mangler end dem, kommunen kendte til, indtil for nylig.

Ifølge kommunen drejer det sig blandt andet om mangelfuldt udført korrosionsbeskyttelse og betonreparationer, der ikke lever op til kvalitetskravene.

Dette vurderes at forlænge den samlede byggetid og forskyde tidspunktet for genåbningen af svømmehallen. For nuværende ses ind i en dato for entreprenørens aflevering i andet kvartal 2024, hvorefter svømmehallen skal idriftsættes.

Der er dog tale om en foreløbig melding, og kommunen forventer at kunne meddele et mere præcist tidspunkt for genåbningen, når de seneste fejl og mangler og konsekvenserne for tidsplanen er fuldt ud afdækket i løbet af april.

– Det har været og er fortsat dybt utilfredsstillende, at den tidligere entreprenør ikke har løftet opgaven. Vi er så mange, der savner vores gamle svømmehal, og jeg har svært ved at finde ord for, hvor vred jeg er over den kvalitet – eller nærmere mangel på samme – den tidligere entreprenør leverede, siger Michael Vindfeldt.

Frederiksberg Kommune har anlagt en voldgiftssag mod den tidligere entreprenør, Skou Gruppen, som følge af ophævelsen af kontrakten.

Læs mere: Frederiksberg ophæver endegyldigt samarbejdet med Skou Gruppen – voldgiftssag venter

I den forbindelse stillede Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann, sig uforstående over for beslutningen samt kommunens udlægning af problemerne i byggesagen:

– Vi har ønsket, at renoveringen blev udført i overensstemmelse med bygningsreglementet og almindelig byggeskik. Jeg kan beklageligvis konstatere, at kommunen ikke har et problem med at gå på kompromis med normer og lovgivning, og det bekymrer mig. Jeg er desuden frustreret over, at kommunen forsøger at placere ansvaret for den manglende fremdrift hos os på trods af, at de ikke har levet op til aftalen, sagde han dengang.

Til den seneste kritik siger Martin Skou Heidemann til Dagens Byggeri:

– Vi er ikke blevet inddraget i disse undersøgelser og har ikke hørt fra Frederiksberg Kommune. Vi ved derfor ikke, hvordan undersøgelserne er foretaget, hvem der har foretaget dem, hvad de reelt viser, og hvad de skyldes.

Læs også: Skou Gruppen om svømmehal-sagen: “Enten er borgmesteren dårligt rådgivet, eller også lægger han bevidst et røgslør ud”

Ifølge direktøren advarede Skou Gruppen allerede i foråret 2020 Frederiksberg Kommunen mod at bruge betontypen XD1 til bassinkonstruktionerne, da det vurderedes, at denne beton ville forringe kvaliteten af konstruktionen og betyde forlængelse af tidsplanen.

Martin Skou Heidemann ser frem til at få sagen bedømt af Voldgiftsnævnet for Bygge- og Anlægsvirksomhed og forventer at få medhold i sin udlægning.

Læs også: Borgmester afviser Skou Gruppen i svømmehal-sag: “Forsøg på at bortforklare deres forsinkelser og fejl”

Relateret indhold