Norsk projekt baner vej for AART architects

Med flere priser og projekter har 2016 budt på et internationalt gennembrud for AART architects, som nu er blevet nomineret til LEAF Awards og udvalgt til juryen ved WAN Awards.
Vandkanten i norske Stavanger har bragt international hæder til danske AART architects. Foto: AART.
Vandkanten i norske Stavanger har bragt international hæder til danske AART architects. Foto: AART.

AART architects er i år for alvor er trådt frem på den internationale arkitekturscene.

Den danske arkitektvirksomhed har markeret sig ved internationale prisuddelinger som MIPIM Awards, Plan Awards, Architizer Awards med flere. Dertil kommer flere prestigefulde vinderprojekter – heriblandt det nye vikingetidsmuseum i Oslo, der med verdens ældste og bedst bevarede vikingeskibe hører til Norges mest besøgte og verdens mest betydningsfulde, kulturhistoriske museer.

Andet halvår af 2016 starter også godt for AART architects, der netop er blevet nomineret til LEAF’s (Leading European Architecture Forum) internationale arkitekturpris. AART architects er nomineret i kategorien ‘Bedste Boligbyggeri for med Vandkanten i Stavanger at have transformeret en tidligere industrihavn til et levende og bæredygtigt boligområde i træ – et boligområde, som hylder Stavangers stolte traditioner med at bygge i træ og binder byens liv og fjordens rekreative kvaliteter sammen på ny.

Håndplukket til international jury

AART architects har også vakt interesse hos World Architecture News.

Håndplukket blandt internationalt førende arkitektvirksomheder er AART architects blevet inviteret til at sidde med på den anden side af bordet. Som en del af juryen ved WAN Awards 2016 skal Torben Skovbjerg Larsen, CEO og medstiftende partner, med sin viden og erfaring således bidrage til at vurdere og kaste lys over årets bedste og mest inspirerende byggerier fra hele verden.

AART architects har gode erfaringer fra WAN Awards. Med netop Vandkanten i Stavanger vandt arkitektvirksomheden i 2014 prisen for bedste boligbyggeri foran et felt på 57 arkitektvirksomheder fra hele verden.

Nye byggeetaper er siden tilføjet Vandkanten, som fortsat tiltrækker international opmærksomhed og i alt rummer 19.500 etagekvadratmeter, hvilket gør det til et af Europas største boligbyggerier i træ.

CEO Torben Skovbjerg Larsen, AART architects, er blevet udvalgt som jurymedlem til WAN Awards 2016. Foto: AART.
CEO Torben Skovbjerg Larsen, AART architects, er blevet udvalgt som jurymedlem til WAN Awards 2016. Foto: AART.

Relateret indhold