Hvordan tester man en træplades holdbarhed? Jo, man nedsænker den i vand, og udstiller den imens.
Netop sådan bar DLH Danmark A/S sig af, da de under Byggeri ’16 udstillede deres nye MDF plade Extreme Medite Tricoya. “Extreme” henviser til den ekstreme vandfasthed, der er opnået ved, at alle træcellerne er imprægneret med et stof, som Michael Jacobsen, segment chef hos DLH Danmark A/S, understreger er giftfri. Men derudover vil han ikke røbe opskriften.
Af de små prøver, som de besøgende på messen frit kunne tage med sig, kunne man ane en eddikelignende duft.
– Vi garanterer en levetid på 50 år på produktet selv i umalet stand. Selv hvis det skal står i jord, giver vi 25 års garanti, siger Michael Jacobsen.
Produktet kan anvendes til alle udvendige opgaver.
– Man kan bore, dreje og fræse i det, som man ønsker. Det gør det for eksempel velegnet til at udforme legepladser, siger han.
Det ligner træ
Herved stoppede de mange input fra DLH dog ikke. Terrassebrædder i komposit i form af Ideck kunne de besøgende også selv beskue og betræde, og det er et område, hvor DLH ser muligheder, da de vedligeholdelsesfrie løsninger i bredt omfang appellerer til danskerne.
– Vi får tit spørgsmålet “Er det ikke rigtigt træ?”. Men det er altså en kompositløsning, som bare ligner rigtigt træ utrolig meget. Det er et blandingsprodukt bestående af blandt andet bambusfibre og genanvendt plast. Alt er frysetestet, og vi har ikke haft nogen problemer med frostsprængninger. Vi går ikke på kompromis med plastkvaliteten. Hvis den er dårlig, vil brædderne suge fugt, og så sprænges de ved frost. Der findes andre billigere udgaver, og de risikerer at ødelægge navnet for løsningen, hvis de kommer ind på markedet, siger Michael Jacobsen.
Alt i et skab
Blandt flere andre produkter fandt man også DLH’s Thermogulv gulvvarmesystem. Det har været på markedet i nogle år og udmærker sig ved sin fleksibilitet, da det kan tilpasses rummets form.
Som et nyt element har det fået tilknyttet en “plug’ n’ play” totalløsning, som fjerner behovet for elektrikerens assistance, forklarer Michael Jacobsen:
– Det nye er, at når gulvet er lagt, og man kender kredsenes antal og længder, kan vi levere et færdigt teknikskab med pumper og termostater indstillet. Man skal bare tilslutte rørene og sætte stikket fra styreboksen i stikkontakten. Der kræves ikke længere en elektriker eller en vvs’er.
Løsningen er både til erhverv og private kunder.