Stærk profil vil udvikle Vollsmose med arkitektur og sammenhængskraft

Som ny direktør i arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose skal Tove Skrumsager Frederiksen være med til at transformere den udsatte bydel. Blandt hendes værktøjer er varierede, bæredygtige byområder, god arkitektur og åbne byrum.
Tove Skrumsager Frederiksen har omfattende erfaring med byudvikling og understøttende fællesskaber, som hun kan bringe i spil i sit nye job i Fremtidens Vollsmose.
Tove Skrumsager Frederiksen har omfattende erfaring med byudvikling og understøttende fællesskaber, som hun kan bringe i spil i sit nye job i Fremtidens Vollsmose.

1. april bytter Tove Skrumsager Frederiksen storkøbenhavnske Frederiksberg ud med Odense-bydelen Vollsmose, når hun tiltræder stillingen som direktør for arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose. Hun kommer med en omfattende ledelseserfaring med byudvikling og trafikplanlægning fra bl.a. udvikling af Køge Kyst, planlægning og anlæg af Amager Strand og forberedelsen af letbanen på Ring 3 omkring København.

Senest kommer hun fra en stilling som vicedirektør i By, Kultur og Miljøområdet i Frederiksberg Kommune.

– Fremtidens Vollsmose er et ambitiøst og komplekst projekt, men først og fremmest et projekt med et vigtigt samfundsmæssigt perspektiv om at skabe social bæredygtighed. Når man som jeg brænder for god byudvikling for fremtiden, for bæredygtighed i bredeste forstand, og for byområder og byrum i høj kvalitet som understøtter fællesskaber, så glæder jeg mig til at kunne bidrage til denne store og vigtige samfundsopgave, siger Tove Skrumsager Frederiksen, der er uddannet civilingeniør fra DTU i 1995. Dertil har hun en master i organisationspsykologi fra RUC.

Understøtter sammenhængskraften

Arealudviklingsselskabet er et privat selskab, som ejes af fire ligeværdige parter. De tre grundejere – Civica, FAB og Odense Kommune – indskyder arealer i selskabet, mens AP Ejendomme som privat investor bidrager med investeringer på over 700 mio. kr. samt et forslag til en ny og bæredygtig bydelsplan, som er et fælles grundlag for det videre arbejde i selskabet.

Målet er at transformere det udsatte boligområde til en bydel med stærk sammenhængskraft og varieret arkitektur.

– Tove er stærk i samtlige discipliner inden for planlægning og byudvikling, og hun har ikke mindst blik for, hvad der skal til for at skabe varierede, både socialt og miljømæssigt bæredygtige byområder med god arkitektur og gode byrum, som understøtter sammenhængskraften og livet i byen, udtaler Peter Winther, bestyrelsesformand for Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose.

Arealudviklingsselskabet skal udvikle et område med omkring 400.000 kvm byggegrunde med et salg af i alt ca. 218.000 kvm byggeretter.

Når fremtidens Vollsmose står færdig, vil parterne i arealudviklingsselskabet, selve selskabet, Landsbyggefonden samt kommende købere af byggeretter have investeret op mod 10 mia. kr. i omdannelsen.

Relateret indhold