2021 var et meget succesfuldt år for den globale arkitekt-, ingeniør- og rådgivningsvirksomhed.
Rambølls omsætning i 2021 steg med 4,4 % til 14,2 milliarder kroner. Organisk vækst var 4,1 %. Omsætning fra egen produktion (Net project revenue), som er omsætningen fra Rambølls egne projekter fratrukket omsætning til underleverandører, var 11,8 milliarder kroner (+5,9 %). Organisk vækst fra net project revenue var 5,2 % sammenlignet med en negativ organisk vækst på -2.7 % i 2020.
Rambølls driftsresultat før afskrivninger på goodwill, brand og kundekontrakter (EBITA) steg med 24 % til 848,7 millioner kroner, hvilket resulterede i en EBITA-margin på 6,0 % (5,0 % i 2020).
Ordrebogen var ved årets slutning på 7,3 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 7 % sammenlignet med udgangen af 2020.
– Jeg er meget tilfreds med Rambølls stærke driftsresultat i 2021. At vi kan levere et rekordresultat i et år, hvor Covid-19-pandemien fortsat påvirker vores hverdag, understreger, hvor stærk vores forretning er, siger koncernchef i Rambøll, Jens-Peter Saul.
Ser positivt på 2022
Videre oplyses det, at rekordresultatet skyldes en god performance i næsten alle geografier, især i Storbritannien, Tyskland og Centraleuropa & Afrika, hvor Rambøll opnåede tocifret organisk vækst.
Væksten var også stærk i USA og på tværs af Norden, undtagen i Sverige, hvor Rambøll oplevede et lille fald i omsætningen. Rambøll havde en negativ vækst i Mellemøsten, hvor virksomheden har lukket sin Olie & Gas-forretning ned.
Fra et markedsperspektiv fik den nye forretningsenhed Henning Larsen en meget succesfuld start med tocifret organisk vækst og stærk indtjening. Også forretningsenhederne Environment & Health, Water, Transport og Management Consulting havde høj aktivitet. I forretningsenheden for Energy havde Rambøll et forventet fald i omsætningen grundet reduktion i olie- og gasaktiviteterne.
Samtidig styrkede Rambøll sin førende position inden for vedvarende energi som havvind og nye energiteknologier som Power-to-X og CO2-fangst og -lagring.
– Selvom udfordringerne forårsaget af pandemien nu er erstattet af krigen i Ukraine og den stigende geopolitiske og økonomiske usikkerhed, ser vi positivt på 2022, som er første år med vores nye strategi. I lyset af vores stærke ordrebog forventer vi fortsat stærk vækst i 2022 og øget indtjening, siger Jens-Peter Saul.