Unge singler kan snart flytte ind i ‘milliard-projekt’, der vil bekæmpe ensomhed

I Catellas Kaktustårnene er en række almindelige boligfunktioner flyttet ud af lejlighederne og over i fællesrammer. Det skal nemlig være slut med, at de unge sidder alene hjemme i løbet af dagen og aftenen med.
Tårnene bliver flettet sammen af hustagsprojektet, Copenhagen HighLine Park, som på sigt fører helt til Hovedbanegården - blandt andet hen over Ikea, Rigsarkivet og Postbyen.
Tårnene bliver flettet sammen af hustagsprojektet, Copenhagen HighLine Park, som på sigt fører helt til Hovedbanegården - blandt andet hen over Ikea, Rigsarkivet og Postbyen.

Til sommer – fra d. 1. juli – flytter 495 beboere ind i Kaktustårnene ved Dybbølsbro i København, og her får de ikke blot deres egen lejlighed, men også en række eksklusive fællesarealer, som automatisk bringer beboerne sammen og igangsætter samtaler.

– Formålet er at danne sunde fællesskaber og aktivt bekæmpe ensomhed, som desværre bliver et stadig større samfundsproblem, også blandt unge mennesker med en pandemi oveni, forklarer ejendomsudviklerfirmaet Catella Group, der er bygherre bag Kaktustårnene, og som har investeret ‘et milliardbeløb’ i projektet. – Derfor har vi flyttet en række almindelige boligfunktioner ud af lejlighederne og over i tårnenes fællesrammer. Udover muligheden for deleøkonomi betyder det, at når de unge skal vaske tøj, lave mad, arbejde, får lyst til at nyde et glas vin i vinbaren eller en tur i tårnenes eget fitnesscenter, vil de helt automatisk møde hinanden. Det vil skabe masser af positiv kontakt og fællesskaber mellem beboerne, siger Morten Gustafson, Managing Director hos Catella Group.

De 495 unge kan snart flytte ind i Kaktustårnene ved Dybbølsbro, hvor arkitekturen og materialerne er eksklusive og med høj kvalitet.
De 495 unge kan snart flytte ind i Kaktustårnene ved Dybbølsbro, hvor arkitekturen og materialerne er eksklusive og med høj kvalitet.

De 495 lejligheder er hver ca. 33 m2, og for at udnytte kvadratmeterne bedst muligt er alle lejlighederne indrettet med specialdesignet inventar. Alle lejlighederne har egen altan med udsigt over Københavns tage. De nederste etager er afsat til fællesarealer og lounges, hvor ansatte hver dag tager imod beboerne. Samtidig får alle adgang til en grøn kile udenfor, og tårnene bliver flettet sammen af hustagsprojektet, Copenhagen HighLine Park, som på sigt fører helt til hovedbanen, bl.a. hen over Ikea, Rigsarkivet og Postbyen.

Et svar til de mange dimittender

Hvert år udklækker Københavns Universitet, CBS og RUC ifølge universiteternes egne hjemmesider henholdsvis 5.000, 3.200 og 1.100 dimittender, og et flertal af dem bosætter sig i hovedstaden. Herudover kommer tilflyttende kandidater fra eksempelvis DTU samt Århus, Odense og Aalborg. Målgruppen for Kaktustårnene er derfor unge singler eller ‘young professionals’ i alderen 25 til 35 år, som for nylig har afsluttet en kandidatuddannelse og måske allerede landet deres første voksenjob.

Læs også: Stikkende arkitektur gør ondt på Esbjerg

– København mangler et svar til disse unge mennesker, og bygningen giver dem nogle nye muligheder for at skabe sociale relationer og danne fællesskaber på tværs, vurderer Morten Gustafson og forventer derudover, at Kaktustårnene også bliver relevante for de hundredvis af unge expats, som internationale virksomheder udstationerer i hovedstaden:

– Det er nemlig langt fra nemt at slå sig ned i København, siger han og henviser til en undersøgelse foretaget i 2020 af det verdensomspændende netværk for expats, InterNations:

Ifølge undersøgelsen er et af de største problemer for expats i København netop at skabe sociale relationer.

Relateret indhold