Rambøll opretter enhed for bæredygtighed – forventer 100 medarbejdere i 2025

Rådgivervirksomhedens nye satsning bringer strateger, bæredygtighedsledere og specialister sammen med en ambition om at påvirke beslutningstagerne og hjælper kunder gennem hele den grønne udviklingsrejse.
Pernille Louise Klausen er leder af den nye enhed for bæredygtighedsrådgivning i Rambølls byggeridivision i Danmark.
Pernille Louise Klausen er leder af den nye enhed for bæredygtighedsrådgivning i Rambølls byggeridivision i Danmark.

Et marked i hastig vækst, strategiske ambitioner og en forpligtelse til at arbejde målrettet for, at byggeriet holder kloden inden for sine planetære grænser.

Sådan lyder baggrund for baggrunden for Rambølls nyoprettede, national enhed for rådgivning om bæredygtighed til virksomheder i bygge- og ejendomsbranchen.

– Nye politiske krav om bygningers klimaaftryk samt ny lovgivning fra EU, særligt EU-taksonomien og nye rapporteringskrav, betyder en markant stigning i efterspørgslen på rådgivning inden for bæredygtigt byggeri, fortæller Pernille Louise Klausen, der er leder af den nye enhed.

– Vi oplever, at flere og flere kunder med store ejendomsporteføljer henvender sig til os for at få hjælp til at udforme strategier og lægge handlingsplaner for, at hele deres ejendomsportefølje kan blive fremtidssikret og udviklet mere bæredygtigt. For bedre at kunne hjælpe dem med både at komme rigtigt fra start og godt i mål samler vi nu vores spydspidskompetencer inden for bæredygtigt byggeri i en national enhed.

Størst påvirkning hos beslutningstagerne

Pernille Louise Klausen fortæller videre, at ambitionen er at bruge kræfterne dér, hvor påvirkningen er størst på én gang: Nemlig hos beslutningstagerne, hvor strategier og handlingsplaner for hele ejendomsporteføljen og byggeprojekterne bliver lagt.

– Ved at skabe de strategiske ambitioner sammen med beslutningstagerne er vi med til at skabe den efterspørgsel på bæredygtige løsninger i branchen og hele værdikæden, der er nødvendig for at accelerere den bæredygtige omstilling i byggeriet. Og så skal vi selvfølgelig hjælpe kunderne med at fastholde ambitionerne og omsætte strategierne til konkrete løsninger på projekterne, så de kommer sikkert i mål med deres bæredygtige ambitioner, siger hun.

Skal forme dét, der er vigtigt om 10 år

Den nye enhed bringer strateger, bæredygtighedsledere og specialister med mange forskellige baggrunde og vidensområder sammen for at hjælpe på hele kundens udviklingsrejse mod mere bæredygtighed; fra de tidlige strategiske overvejelser om hele porteføljen og virksomhedens adfærd, til implementering i kundens konkrete projekter, der kræver dyb specialistviden om de klimamæssige-, økonomiske og sociale bæredygtighedsaspekter.

Dertil kommer en ny insights-rolle, der skal være førende ekspert på nye tendenser og lovgivning og sikre, at Rambøll er konstant opdateret og to skridt foran på, hvad der sker på bæredygtighedsagendaen.

– Vi bliver Rambølls special forces inden for bæredygtigt byggeri, om du vil. Vi skal ikke bare vide, hvad der er vigtigt om 2-5-10 år. Vi skal også være med til at forme det, siger Pernille Louise Klausen.

Tætte, fælles samarbejder og ambitioner

Den nye enhed starter ud med at bestå af 40 medarbejdere, men Rambøll forventer, at den vil vokse til mindst dobbelt størrelse og beskæftige omkring 80-100 bæredygtighedskonsulenter i 2025.

Pernille Louise Klausen understreger, at selvom enheden bliver specialstyrke for bæredygtigt byggeri i Rambøll, så er det samarbejdet med hele virksomhedens øvrige forretning, der for alvor gør rådgiver toneangivende inden for bæredygtigt byggeri.

– Det vil naturligvis styrke os, at vi nu samler vores spydspidskompetencer under samme afdeling, fordi vi konstant vil spille hinanden bedre i vores tætte og fælles samarbejde og ambition om at skabe gode og sunde bygninger og bydele inden for de planetære grænser. Men det, der virkelig differentierer os, er, at vi har den brede faglighed fra Rambølls 17.000 medarbejdere i ryggen, siger hun.

Relateret indhold