Der er et stort behov og en stor efterspørgsel på elektrikere, der kan være med til at drive den grønne omstilling i Danmark.
I uge 40-41 sendte elinstallatøren El:Con derfor lærlinge fra hele Danmark til Aarhus Tech for at deltage i kurset El:Con modul. Adm. direktør i El:Con, Jesper Knudsen, fortæller, at det er en naturlig udvikling, at omdrejningspunktet for dette års El:Con modul bliver den grønne omstilling:
– Den grønne udvikling på tværs af brancher fylder meget i Danmark, og i El:Con tager vi et ansvar for at uddanne fremtidens elektrikere til at kunne navigere i den grønne omstilling. Her er vi glade for, at Aarhus Tech skaber det faglige indhold til vores lærlinge, der giver dem nye værktøjer og perspektiver, som de kan tage med videre i karrieren, siger han.
I uge 43-44 gentages forløbet, hvor El:Con sender lærlinge fra hele Danmark til Aarhus Tech.
En uges ekstra undervisning
El:Con modul er skræddersyede moduler for virksomhedens lærlinge, der to gange i løbet af deres læretid får en uges ekstra undervisning med udvalgt fagligt input.
I uge 40 til 41 er deltagerne El:Cons 1.- og 2.-årslærlinge, som skal arbejde med case-opgaver med udgangspunkt i FN’s verdensmål. I uge 43 og 44 er det 3.- og 4.-årslærlinge, som skal arbejde konkret med central tilstandskontrol og styring af bygninger (ofte forkortet CTS) med El:Cons nye hovedsæde i Aarhus som case.
Aarhus Tech vil undervise i det projektbaserede fag Teknologi, som er et innovativt og projektbaseret fag. I ugerne skal lærlingene udarbejde og præsentere en projektopgave, og der vil også være oplæg fra El:Con fra bl.a. adm. direktør Jesper Knudsen samt fra salgsafdelingen og fra kompetenceområderne.
Håber på flere lignende samarbejder
Et godt samarbejde mellem erhvervsskoler og virksomheder er ekstremt vigtigt, og Aarhus Tech ser meget frem til arbejdet med El:Con, lyder det fra Annette E. Lauridsen, adm. direktør på Aarhus Tech:
– Samarbejder som dette, hvor private virksomheder går sammen med os for at kvalificere og klæde fremtidens håndværkere på til det nye arbejdsmarked, der venter dem, kommer vi forhåbentlig til at se mange flere af, siger Annette E. Lauridsen, der understreger, at måden faglærte arbejder på er under stor forandring.
Fagligt, men også socialt
Udover de faglige indspark er det sociale aspekt også en vigtig brik i El:Con modul, lyder det fra Jesper Knudsen:
– Det er interessant for unge under uddannelse at møde andre som dem selv. Uanset om det er fagligt eller til fællesspisning om aftenen, en tur ind til åen i Aarhus eller en tur på bowlingbanen, så giver disse uger lærlingene en masse socialt, som vi i El:Con meget gerne vil være med til at støtte, siger Jesper Knudsen.