Forbedret energimærkning vil sætte grønne renoveringer på skinner

Energimærkningsrapporten har gennemgået en "grøn" totalrenovering - nu giver den bedre overblik over, hvor og hvordan det giver bedst mening at renovere.
Mere isolering på loftet eller nye vinduer - de nye opdateret energimærkningsrapporter skal giver svaret. Foto: Gettyimages.
Mere isolering på loftet eller nye vinduer - de nye opdateret energimærkningsrapporter skal giver svaret. Foto: Gettyimages.

Boligejere og købere får nu meget nemmere overblik over hvilke renoveringer der giver de største besparelser og klimagevinster, f.eks. mere isolering loftet, nye vinduer eller en varmepumpe.

Hvert år bliver der udarbejdet ca. 60.000 energimærkningsrapporter, som typisk fortæller om boligens energiforbrug. De skal blandt andet udarbejdes ved boligsalg, hvis boligens energimærke er ældre end 10 år og ved ansøgning om tilskud til visse typer af energiforbedringer fra Bygningspuljen.

Nu har rapporten fået en grøn opdatering, så den som noget nyt udpeger de tre energiforbedringer, der giver de største gevinster for økonomi og klima.

Rapporten giver nu også et overblik over, hvad de tre renoveringsprojekter ventes at koste, og hvad de kan skære af energiregningen og CO2-udledningen hvert år. Med de konkrete anbefalede energiløsninger i hånden kan boligejeren samtidig blive guidet til, præcis hvilken type håndværker, der skal kontaktes.

Foruden de tre konkrete forslag til energiforbedringer er energimærkningsrapporten også gjort mere overskuelig og brugervenlig, så det er nemmere at finde og forstå de vigtigste informationer om bygningen.

Samtidig skaber rapporten en stærkere sammenhæng til den digitale informationsindsats SparEnergi.dk, så den enkelte boligejer eller -køber kan anvende rapportens oplysninger på hjemmesiden og blive klædt på til at gå i gang med de energiforbedringer, der matcher netop deres behov

Relateret indhold