Tillykke til de nye studerende – fremtidens klimakæmpere

Tusindvis af studieansøgere har i dag fået klar besked, om de er optaget eller ej.
Administrerende direktør i FRI, Henrik Garver. Foto: Henrik Eskildsen.
Administrerende direktør i FRI, Henrik Garver. Foto: Henrik Eskildsen.

I dag har en hel årgang af studenter fået svar på deres kvote 1 ansøgninger til de videregående uddannelser. 67.500 har fået den glædelige nyhed, at de er blevet optaget. Stort tillykke til dem. Og i særlig grad, skal der herfra lyde et stort tillykke til de 16.000, der er blevet optaget på en af STEM*-uddannelserne (Science, Technology, Engineering & Mathematics).

Det er lidt færre end i 2020, der dog var et rekordår, og set over en årrække, stiger optaget på disse uddannelser mere end dobbelt så meget som det samlede uddannelsesoptag.

Det er godt at se, at en masse unge mennesker, også flere kvinder, har truffet et valg om en uddannelse og derefter karriere inden for STEM-fagene. Det valg har afgørende betydning – ikke blot for den enkelte studerende, men også for Danmark, og for verden. Så det er vigtigt. Vi så sidste år, at en målrettet indsats med oprettelse af ekstra studiepladser gav pote, så tiden kunne meget vel være inde til at kigge på permanente tiltag på området.

De udfordringer vi står med som samfund: klimatilpasning, grøn omstilling, styrket mobilitet, rent grundvand, godt drikkevand, bæredygtighed, biodiversitet, rummelige byer med videre er både spændende at arbejde med og afgørende vigtige at løse. Som med global warming, begrænser udfordringerne sig ikke til Danmark. Men de, som løser udfordringerne, er i høj grad danske virksomheder, der er førende i verden på dette område. Det gælder Ikke mindst FRI-virksomhederne, der som samlet gruppe er blandt de største arbejdsgivere i Danmark for ingeniører, arkitekter samt tekniske og naturvidenskabelige kandidater.

Gennem de seneste tyve år, er beskæftigelsen kun gået fremad. Behovet for medarbejdere fortsat er stort, og det vil kun være stigende i takt med, at indsatsen for den grønne omstilling intensiveres. Så vi kan næsten ikke vente med at få jer med ombord, og få jeres bidrag til at skabe verden af i morgen.

Relateret indhold