Rum renoverer 270 boliger i Herning

Opgaven til godt 374 millioner kroner er gået til arkitektfirmaet fra Horsens.
Det er boligerne her i Herning, opført i 1967, som skal have den helt store tur. Foto: Thøger Raun.
Det er boligerne her i Herning, opført i 1967, som skal have den helt store tur. Foto: Thøger Raun.

Fællesbo, der er Herning Kommunes suverænt største almene boligselskab, har en renovering af de større i støbeskeen.

Opgaven til en værdi af 374 millioner kroner omfatter 270 lejeboliger og det er Rum Arkitekter, der fremadrettet skal styre projektet i mål i rollen som totalrådgiver.

De har sammen med Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma og Labland Arkitekter vundet konkurrencen om den omfattende renovering.

Selve bygningerne i centrum drejer sig om et halvslidt 1960’er byggeri i Holtbjerg i det østlige Herning.

Projektet tager afsæt i den udarbejdede helhedsplan for afdelingen og omfatter ombygning og renovering af hele bebyggelsen, herunder facaderenoveringer samt udearealer. 96 af boligerne gøres tilgængelige via etablering af elevator og flytning af lejlighedsskel.

Kompetent team

Arkitekterne fra Rum har stor erfaring med realisering af helhedsplaner og revitalisering af almene boligafdelinger.

Samme konstellation med Oluf Jørgensen og Labland på sidelinjen har blandt andet gennemført renoveringen af Sønderbro i Horsens – et projekt af tilsvarende karakter og omfang.

Sønderbro i Horsens er renoveret af samme team, som nu skal i gang i Herning. Foto: Jakob Lerche.
Sønderbro i Horsens er renoveret af samme team, som nu skal i gang i Herning. Foto: Jakob Lerche.

En af nøglepersonerne i renoveringen I Holtbjerg er projektleder Kristjan Friis fra Rum. Han ser frem til at gentage succesen fra Horsens.

– Ved at stille med et kompetent team af medarbejdere, der kan varetage flere roller i forskellige faser, bevarer vi vigtig viden i projektet. Blandt andet bliver projekteringslederen også gennemgående som byggeleder i udførelsesfasen. Det er en stor fordel, at den viden, vi har oparbejdet i de første faser, ikke skal overdrages, men naturligt videreføres til byggepladsen, siger Kristjan Friis og fortsætter:

– Nu glæder vi os til at fortsætte det gode og konstruktive samarbejde i teamet – og til at opfylde Fællesbos forventninger til en bæredygtig realisering af helhedsplanen i form af moderne, lyse og attraktive boliger.

Relateret indhold