Skills-stafetten har skiftet hænder

Værtskabet for DM i Skills 2022 er officielt blevet overdraget til Kalundborg Kommune.
Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), åbnede i går "Skillsbutikken" i Høng, hvor der kommer til at være uddannelsesaktiviteter for unge det næste år frem mod DM i Skills. Foto: SkillsDenmark.
Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), åbnede i går "Skillsbutikken" i Høng, hvor der kommer til at være uddannelsesaktiviteter for unge det næste år frem mod DM i Skills. Foto: SkillsDenmark.

Næste års arrangør af DM i Skills fik i går overrakt det synlige bevis for værtskabet: en statuette af Bjørn Nørgaard.

– Vi er meget glade for at kunne overdrage beviset for det kommende værtskab til Kalundborg Kommune. Kalundborg og Region Sjælland har store ambitioner på erhvervsuddannelsesområdet, hvor de i forvejen gør en god indsats. Og nu kan DM i Skills være med til at sætte turbo på det arbejde, og det glæder vi os til at være en del af, sagde formand for SkillsDenmark Søren Heisel, da depechen blev overrakt fra den afgående til den tiltrædende arrangør ved et arrangement i Kultur- og Bevægelsespark Høng.

– DM i Høng bliver en kæmpe folkefest. Vi kommer formentligt til at se et rekordstort antal fag, der dyster om at blive danmarksmester og tusinder af unge besøgende, der både kan følge med i konkurrencerne og samtidig prøve de mange andre aktiviteter. Efter et år med Corona og aflysninger, glæder vi os utroligt meget til at holde et brag af et DM i Høng, lød det opfølgende fra næstformand for SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen.

Regional opbakning

Ved samme lejlighed underskrev borgmester Kalundborg Kommune, Martin Damm, og Regionsrådsformand Heino Knudsen en samarbejdsaftale. Den betyder, at Region Sjælland støtter DM i Skills 2022 med to millioner kroner, der blandt andet skal gå til at udvikle undervisningsmaterialer og publikumsoplevelsen.

– DM i Skills 2022 i Høng skal være hele regionens fest, så flest mulige unge får øje på de mange attraktive uddannelses- og karrieremuligheder, der er med en erhvervsuddannelse. Det gælder både de unge, der kommer direkte fra folkeskolen, men også de lidt ældre unge, som i dag ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse. Vores forventning er, at samarbejdsaftalen vil være med til at sætte disse udfordringer i fokus og være med til at finde løsninger, sagde Heino Hansen.

Selvom der er en relativ høj andel unge, der vælger en erhvervsuddannelse i såvel Region Sjælland under et, som i Kalundborg Kommune, skal DM I Skills være med til at løfte en national udfordring. Ifølge en nylig rapport fra AE-Rådet vil Danmark i 2030 vil mangle 99.000 faglærte.

– Til trods for flere års indsatser er der stadig for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse i Region Sjælland, hvilket betyder, at virksomheder i hele regionen også i fremtiden risikerer at mangle kvalificeret, faglært arbejdskraft. Det er derfor vigtigt, at afholdelsen af DM i Skills i 2022 får en varig effekt i hele regionen. Skal der uddannes flere faglærte kræver det, at der tages et bredt politisk ejerskab til denne dagsorden på tværs af hele regionen. Derfor er underskrivelsen af dagens samarbejdsaftale en vigtig milepæl, understregede borgmester Martin Damm.

Relateret indhold