Tekniq opfordrer til at droppe de korte lærlingeaftaler

Der er penge at hente, hvis man veksler en kort lærlingeaftale til en såkaldt "restaftale". Pengene kommer fra forårets lærlinge-forlig.
Underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, Tina Voldby. Pressefoto.
Underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, Tina Voldby. Pressefoto.

Lærlingepakken, der blev vedtaget i slutningen af maj, betyder, at virksomheder kan få dækket hovedparten af deres lønudgifter til lærlinge i resten af 2020.

Derfor opfordrer brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne til, at deres medlemsvirksomheder benytter lejligheden til at skifte de korte lærlingeaftaler ud med restaftaler nu.

– På grund af den lærlingepakke, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i slutningen af maj, kan man som virksomhed faktisk få hele 90 procent i lønrefusion for restaftaler, der er indgået efter 1. maj 2020, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tenikq Arbejdsgiverne, og uddyber:

– Og da den forhøjede refusion gælder året ud, vil det være en oplagt lejlighed til at opsige de korte uddannelsesaftaler, virksomhederne eventuelt har med deres lærlinge, og erstatte dem med lange aftaler i stedet. På den måde får lærlingene en langt større tryghed i deres uddannelse, og virksomhederne får mulighed for i endnu højere grad at præge lærlingene – uden at det koster det store, siger Tina Voldby.

Kort fortalt er der en gevinst på enten 15, 45 eller 90 procent af lønomkostningerne i resten af 2020 ved at ændre de korte uddannelsesaftaler til restaftaler. Det er tal, der bør være interessante for langt de fleste virksomheder, mener Tina Voldby.

Relateret indhold