DI vil styrke fokus på de små bygge-virksomheder

Den administrerende direktør for Dansk Byggeri lander en rolle som direktør for erhvervsudvikling, der skal sikre mere synlighed og indflydelse lokalt og regionalt.
Administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen får snart en ny udsigt og en ny titel, når fusionen med DI bliver en realitet til september. Foto: Thøger Raun.
Administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen får snart en ny udsigt og en ny titel, når fusionen med DI bliver en realitet til september. Foto: Thøger Raun.

Som administrerende direktør for Dansk Byggeri i 12 år har han kæmpet for at sikre byggeriet indflydelse og synlighed lokalt, regionalt og på landsplan.

De erfaringer skal nu bredes ud til hele medlemskredsen i DI efter sammenlægningen 1. september. Dansk Industris 18 regionalforeninger og Dansk Byggeris 9 regioner bliver platformen for indsatsen. Dertil bidrager Dansk Byggeri med kontorer i Aarhus og Herning.

– Sammen får vi i alt 27 regionale foreninger, hvilket ingen anden erhvervsorganisation tilbyder. Der bliver en vigtig opgave i at koordinere og bygge videre på foreningernes arbejde, så vi kan varetage medlemmernes interesser mere konkret, siger Lars Storr-Hansen.

9. og 10. juni blev sammenlægningen af Dansk Byggeri og Dansk Industri en realitet, da et overvældende flertal stemte ja til fusionsplanerne. Dansk Byggeri fortsætter som et branchefællesskab i DI-familien.

Lokal indsats er afgørende

For hele DI står det øverst, at organisationen skal endnu tættere på kunderne – medlemmerne. For Lars Storr-Hansen betyder det, at indsatsen helt ud i landets 98 rådhuse skal skrues i vejret.

– Vi skal sætte medlemmernes behov forrest for at sikre dem bedre vilkår på alle niveauer – om det er på det lokale rådhus, i regionerne, i Folketinget og i EU. Og det har vi et fantastisk afsæt for efter sammenlægningen, siger han og fortsætter:

– Det regionale og lokale betyder ekstremt meget. Der gøres i dag et professionelt og dygtigt arbejde både i Dansk Byggeri og Dansk Industri på det område. Når vi nu går sammen, kan det arbejde blive endnu bedre.

Over 14.000 af DI’s 17.400 virksomheder har 50 eller færre medarbejdere og de mellem-små virksomheder udgør dermed 84 procent af den samlede medlemskreds i det nye DI.

– Vi bliver Danmarks største organisation for de små og mellemstore virksomheder, og det skal vi bruge som løftestang i den måde, vi kommunikerer og bringer vores politik videre på. Vi skal i endnu højere grad end i dag tage afsæt i de udfordringer og den hverdag, som den gruppe virksomheder har, fortæller Lars Storr-Hansen.

Relateret indhold