Godt at København gør klar til byggeri af flere boliger

Mads Raaschou er formand for Dansk Byggeri Hovedstaden. Pressefoto.
Mads Raaschou er formand for Dansk Byggeri Hovedstaden. Pressefoto.

Det er ikke kun hvert år ved studiestart, at der er rift om de små boliger i København. Med 10.000 nye borgere hvert år, og et stigende antal ældre, singler og studerende, der rykker til hovedstaden, er der hele tiden stor efterspørgsel på boliger og særligt små boliger.

Derfor er det både fornuftigt og nødvendigt, at Københavns Kommune dropper sit krav om, at nye boliger i gennemsnit skal være mindst 95 kvadratmeter store. I oplægget til Københavns nye kommuneplan bliver der lagt op til, at kravet i fremtiden kun gælder for 50 procent af alt nybyggeri. Det vil på sigt uden tvivl betyde, at det er efterspørgslen, der styrer størrelsen på de nye boliger – frem for en utidssvarende regel på rådhuset.

Der bliver brug for de 60.000 boliger, som Københavns Kommune planlægger skal bygges frem mod 2031. Men lad være med at vente med at udvikle fx Refshaleøen og Kløverparken til boligbyggeri til slutningen af perioden. Der er et behov for flere boliger her og nu, og derfor bør den opgave rykkes frem til at gå i gang langt tidligere. Så kan vi hurtigere at sætte gang i byggeriet af nye boliger til de tusindvis af mennesker, som hvert år kommer til hovedstaden.

Relateret indhold