Klimaloven er et vigtigt skridt for Danmark

Adm. direktør Henrik Garver, FRI. Pressefoto.
Adm. direktør Henrik Garver, FRI. Pressefoto.

Klimaloven er første skridt på vejen mod fremtidens grønne og klimarobuste samfund. Med en reduktion af drivhusgasser på mindst 70 procents i 2030 vil Danmark samtidig være godt undervejs mod målet om at være klimaneutralt i 2050. Det brede politiske flertal bag loven sikrer gode rammer om omstillingen af infrastruktur, byggeri og forsyningssektor, ja, hele vores samfund. Det bliver ikke let, men i Danmark har vi ressourcerne og kompetencerne til at finde vejen og nå målet i 2030.

Med den nye klimalov bliver Danmark med ét, et af de mest ambitiøse lande i verden på klimaområdet, og det vil få andre lande til at rette blikket mod Danmark. I første omgang i denne uge, hvor de politiske forhandlinger ved COP25 indledes i Madrid, men også i årerne frem, hvor der skal udvikles nye teknologier og metoder til at reducere vores CO2-udslip.

De danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder, som alle er en del af FRI, kommer til at levere markante bidrag til omstillingen i Danmark. Når der skal tænkes i nye løsninger og ændrede processer, er FRI-virksomhederne en uomgængelig del af løsningen. Samtidig er det positivt, at ambitionerne for Danmark vil bidrage til at styrke danske rådgiveres position internationalt og give danske rådgivere referenceprojekter i verdensklasse, som kan styrke deres position på et hastigt voksende verdensmarked for grøn omstilling.

Relateret indhold