SMV’er har vigtig rolle i grøn omstilling

Ane Buch er administrerende direktør for SMVdanmark. Pressefoto.
Ane Buch er administrerende direktør for SMVdanmark. Pressefoto.

Regeringen får ikke succes med sine klimamål, hvis ikke landets små og mellemstore virksomheder, SMV’erne, er med på omstillingen. SMV’erne udgør 99 procent af de 300.000 danske virksomheder, og derfor er det kun naturligt, at SMVdanmark er med, når der skal findes løsninger.

SMVdanmark er med i regeringens tre klimapartnerskaber for “Byggeri”, “Handel” og “Service, it og rådgivning”. Her vil medlemsvirksomhederne nu få mulighed for at byde ind med deres gode ideer og erfaringer.

Vi er glade for at være med i regeringens klimapartnerskaber, fordi vi på den måde kan sikre, at de tiltag, der kommer ud af det, også kan virke i hverdagen. Af samme grund er vi allerede i gang med en proces, hvor vi høster virksomhedernes egne grønne ideer og erfaringer med omstillingen, så vi kan bringe dem videre.

Vi skal have adgang til viden

Vi ser, at virksomhederne for en meget stor dels vedkommende er klar på omstillingen og rigtig mange er allerede i gang med tiltag – både i deres virksomhed og for deres kunder. Der er en meget positiv interesse.

Udfordringen er dog, at mange virksomheder mangler viden, finansiering og kunder, der efterspørger de klimavenlige løsninger.

Der et åbent vindue i forhold til at få SMV’erne med, men de mangler viden og rådgivning, og så er der en sund skepsis overfor, om kunderne i sidste ende vægter bæredygtighed over pris.

Relateret indhold