Norsk 3D-løsning i raketfart efter dansk talentprogram

Norske Catenda har fået et ekstra boost efter at have deltaget i talentprogrammet Urbantech i København. For nordmændene slutter eventyret ikke, selvom Urbantech er afsluttet.
Medstifter af Catenda og Ph.D. Dag Fjeld Edvardsen forklarede om Catendas ambitioner til Urbantechs afslutning. Foto: Hans-Henrik Lærke
Medstifter af Catenda og Ph.D. Dag Fjeld Edvardsen forklarede om Catendas ambitioner til Urbantechs afslutning. Foto: Hans-Henrik Lærke

Om Urbantech

  • Er et talentprogram i Danmark for danske og internationale virksomheder.
  • Programmet skal styrke udviklingen af tech-baserede løsninger til bæredygtigt byggeri og byudvikling.
  • Progammet kører i tre år med 10 nye start-up-virksomheder hvert år.
  • Målene er blandt andet, at cirka 70 procent skal blive i Danmark efter endt forløb, at der bliver skabt 100-200 nye arbejdspladser, og at der vil blive investeret mellem 50 og 100 mio. kroner i de deltagende startups.
  • Programpartnerne er Cowi, VKR Holding/Velux, Ewii
  • Urbantech er udover virksomhedspartnerne også støttet af den filantropiske forening Realdania og Industriens Fond. Urbantech drives af Rainmaking i samarbejde med Bloxhub, Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center og Amazon Web Services.

– Det er slet ikke slut for os her i Danmark.

Sådan siger Kirsti Svenning, der er kommunikationschef for norske Catenda, efter den første udgave af talent-programmet Urbantech sluttede for en uge siden.

Catenda har med deres system, Bimsync, lavet en ny generation af samarbejdsplatforme. De kalder det selv for en “3D-tvilling” af et byggeri, som alle medarbejdere har mulighed for at tilgå. Og det passer godt ind i fremtidens bæredygtige byggerier.

– Det kan spare for både tid, penge og være godt for miljøet. Man kan sige, at det gør, at man bygger rigtigt første gang. Ønsket med idéen var at finde en løsning på ineffektive processer i byggebranchen, forklarer Kirsti Svenning til Dagens Byggeri.

Indgang til Danmark

I modsætning til flere andre af de 10 udvalgte start-ups i Urbantech-programmet, havde Catenda allerede et produkt på markedet, før de deltog i talentprogrammet. Alligevel har Urbantech givet dem en masse brugbart på kort tid.

– Vi har fået en masse metoder ud af det her, som vi skulle have brugt meget længere tid på at opnå, hvis vi ikke var med i Urbantech, fortæller Kirsti Svennings.

Udover metoder og ikke mindst fællesskabet med andre start-up-virksomheder, så peger Catenda også på, at de har fået en vej ind i Danmark.

– Vi har fået et bredt netværk af mentorer og eksperter, som vi kan trække på, og som er en god indgang for os til Danmark, siger Kirsti Svenning.

Hun løfter også sløret for, at Catenda allerede har haft møder med interessede danske investorer, og at medarbejderne bliver på kontoret hos Bloxhub i København lidt endnu.

– Vi bliver her i hvert fald til årsskiftet, og så må vi se, hvad der sker, siger hun.

Fremtid med Cowi

Dermed har Catenda opfyldt ét af de flere mål, som partnerne bag Urbantech har ønsket sig med talentprogrammet. Et af målene var nemlig for Industriens Fond, der har investeret i projektet, at 70 procent af de deltagende virksomheder skal blive i Danmark efter programmet er slut.

Catenda har været under Cowi’s vinger, som har fungeret som mentorer og sparringspartnere for dem. Cowi har da også allerede åbnet døren for et fremtidigt samarbejde med Catenda.

– Selvom selve accelerationsprogrammet officielt er ved at nå sin ende, så er vores rejse kun lige begyndt; vi kommer fortsat til at samarbejde med både SAALG og Catenda. Men hvem ved, om de en dag bliver en del af Cowi-familien, sagde direktør Lars-Peter Søbye fra Cowi ved programmets afslutning.

Norske Catenda har udviklet den digitale samarbejdsplatform Bimsync, der har til formål at spare byggebranchen for tid, penge og ressourcer. Foto: Hans-Henrik Lærke
Norske Catenda har udviklet den digitale samarbejdsplatform Bimsync, der har til formål at spare byggebranchen for tid, penge og ressourcer. Foto: Hans-Henrik Lærke

Relateret indhold