Regeringens klimaudvalg bør prioritere dialog med brancherne – og hvor er boligministeren?

Tony Christrup er landsformand for Byggesocietetet. Pressefoto.
Tony Christrup er landsformand for Byggesocietetet. Pressefoto.

Regeringens nye klimaudvalg syv ministre som faste medlemmer er en god idé og et stærkt initiativ – men lidt for internt tilrettelagt.

Det er fornuftigt og rigtigt, at regeringen vælger en strammere koordinering mellem ministerierne for at styrke indsatsen på klimaområdet. Det kan vi kun bakke op om. Men jeg kan godt frygte, at udvalget ikke prioritere dialogen med brancherne og erhvervene højt nok.

Bygge- og ejendomsbranchen står helt centralt i forhold til at løfte klimaopgaven. Vi leverer bæredygtigt byggeri, udvikler nye materialer og tilrettelægger transporten til byggepladserne på en miljøvenlig måde. Skal vi nå regeringens meget ambitiøse mål på klimaområdet, skal flere give en hånd med.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er formand for udvalget, og jeg mener, det er naturligt at forankre formandskabet hos netop klimaministeren, men han savner en vigtig deltager ved bordet:

Jeg vil stærkt anbefale, at boligministeren kommer med i udvalget. Boligpolitik er både klima- og værdipolitik, og den måde vi bygger boliger på, og den måde vi indretter vores boligområder på spiller en vigtig rolle for at nå klimamålene. Så en klar opfordring herfra til at også at invitere boligminister Kaare Dybvad med.

Udvalget kommer til at koncentrere sig om de regeringsudspil på klima-, miljø- og naturområdet, som skal fremme den grønne omstilling af Danmark.

Relateret indhold