Erfarne vandbyggere har lavet flydende aktivitetshus

By & Havn indvier i dag Det Flydende Aktivitetshus i Nordhavn. Det er opført af CG Jensens division Ramning og vandbygning.
Projektet er tegnet af Spektrum Arkitekter og CG Jensen har været entreprenør. Pressefoto.
Projektet er tegnet af Spektrum Arkitekter og CG Jensen har været entreprenør. Pressefoto.

Om projektet

  • – Arkitekt: Spektrum Arkitekter
  • – Entreprenør: CG Jensen
  • – Finansiering: By & Havn 7 mio. kr., Københavns Kommune 2,5 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden 1,9 mio. kr.

Foreningerne i Nordhavn IF får mandag deres helt eget mødested med Nordhavns bedste beliggenhed.

– På nær fællesrum, sauna og toiletter, som naturligvis er isoleret, er resten af byggeriet uisoleret og beklædt med lister, som man kan se igennem. Det har givet udfordringer i forhold til installationerne. For eksempel skal afløb, vandledninger og spildevandsledning holdes frostfri i de uisolerede pontoner, hvilket betyder, at der er benyttet el-tracing, som er selvregulerende varmekabler, der tænder og slukker automatisk, når temperaturen nærmer sig frysepunktet, forklarer projektleder i CG Jensen, Henrik Stenholm Møller.

Det Flydende Aktivitetshus ligger ud for Sandkaj ved badezonen og er bygget som to øer på flydende pontoner. Den ene ø består af fem pontoner, én udspringshalvø og én landgangshalvø. Her er et fællesrum, toiletter og et depotrum. Den mindre ø består af tre pontoner og rummer M/K omklædning og sauna.

– Pontonerne har et fribord på cirka 60 centimeter og skal stadig kunne holdes flydende med en vis fribordsreserve selv med store belastninger, som typisk vil være en stor samling af mennesker på aktiviteten eller om vinteren med sneophobning på bygningerne. Det har stillet store krav til projekteringen, siger projektlederen.

Bygget ved Prøvestenen

Hoveddelen af konstruktionen af aktivitetshuset har fundet sted på Prøvestenen i København. Delelementerne har CG Jensen herefter bugseret til Sandkaj ad vandvejen, hvor division Vandbygning og Ramning har monteret og opankret modulerne.

Det Flydende Aktivitetshus er finansieret af Københavns Kommune, Lokale og Anlægsfonden og By & Havn og ventes at blive et nyt populært mødested i Nordhavn.

Huset er tegnet af Spektrum Arkitekter, og hele byggeriet er projekteret til at kunne holde til at kunne modstå en vandstandsforskel på cirka 2,2 meter.

Relateret indhold