Regeringen har sammen med Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Alternativet i dag vedtaget en lov om rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Endvidere har de samme partier med Dansk Folkeparti vedtaget delforslag til loven, som sikrer bedre bekæmpelse af ulovlig arbejdskraft.
Som det ser ud i dag, så er der alt for meget administrativt bøvl forbundet med at ansætte kvalificerede udenlandske medarbejdere. Det bliver der nu taget et første skridt for at rydde op i. Det er godt, men ikke nok.
Den nye lov giver virksomhederne bedre redskaber til at bekæmpe og undgå ulovlig udenlandsk arbejdskraft:
Det bør være myndighedernes ansvar at orientere virksomhederne, hvis der sker ændringer i udenlandske medarbejderes opholdstilladelse. Vi har set helt absurde eksempler, hvor udenlandske medarbejdere har mistet deres opholdstilladelse uden at virksomheden har haft mulighed for at vide det, hvorefter virksomheden så modtager en straf for at benytte sig af ulovlig udenlandsk arbejdskraft. Det er selvfølgelig ikke rimeligt, da virksomheden har handlet i god tro, og det glæder mig, at der nu i højere grad bliver rettet op på det problem.
Det er uforståeligt, at der ikke kunne mønstres et politisk flertal for regeringens oprindelige forslag om at sænke beløbsordningen, udvide positivlisten og afskaffe kravet om en dansk bankkonto. Vi ved, at kvalificerede udenlandske medarbejdere er en gevinst for samfundet og nødvendige for virksomhederne. De lægger i snit hver omkring 300.000 i de offentlige kasser, og sidste halvår gik vi glip af 35.000 arbejdspladser, fordi virksomhederne manglede arbejdskraft.