Det er helt hen i vejret

Jørgen Simonsen er formand for Dansk Byggeri Nordsjælland.
Jørgen Simonsen er formand for Dansk Byggeri Nordsjælland.

Sjældent har jeg hørt noget så tosset.

Nye regler kræver, at 286.000 varebiler over to tons skal registreres igen inden 1. juli, og have den nye registreringsattest liggende i bilen. Formålet er, at man skal kunne se, om ejeren bruger bilen til at køre med eget værktøj og materialer, eller om bilen bliver brugt til at fragte gods mod betaling.

Det vil sige, at alle virksomheder, der ejer en varebil, nu skal bruge tid og i øvrigt også penge på at registrere bilen igen, fordi Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Alternativet tror, at det vil hjælpe imod social dumping inden for transportbranchen. Det er til at ryste på hovedet over, at alle 286.000 biler skal registreres om, når det kun er sølle 11.500 der bruges til at fragte gods mod betaling.

Mere bøvl og flere udgifter

Om en attest i bilen hjælper på social dumping eller ej, skal jeg ikke gøre mig klog på, men hvorfor alle 286.000 ejere af en varevogn skal belemres med det, når det kun er ganske få, faktisk kun cirka fire procent, som loven skal fange, det forstår jeg simpelthen ikke.

Alle os andre 96 procent får bare mere bøvl og flere udgifter for at køre i vores biler og passe vores arbejde som hidtil.

Her gik jeg og troede, at politikerne arbejdede for færre administrative byrder, men desværre kan jeg nu konstatere, at det går den stik modsatte vej.

Kære politikere, det ville være rart, hvis I får stoppet det her vanvid, inden det træder i kraft den 1. juli. Og helst inden valgkampen går i gang, og i glemmer alt om det administrative bøvl, I har efterladt til os.

Relateret indhold