49 af Danmarks mest vellykkede byggeprojekter med tyndplader i stål, zink, aluminium og kobber på facader og tag har kæmpet om dommernes gunst i forhold til Tyndpladeprisen, som Tyndpladegruppen har stået bag siden 2007.
D. 10. november blev de fire vindere af Tyndpladeprisen kåret:
– Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) vinder Tyndpladeprisen i kategorien ‘Erhverv’.
– Big Bio i Nordhavn løber med prisen i kultur-kategorien.
– Venligbolig Plus på Frederiksberg snupper prisen i bolig-kategorien.
Disse tre priser er uddelt af en dommerkomité.
Vinderen af publikumsprisen, som tildeles det projekt, der får flest mulige stemmer ved den offentlige afstemning, blev The Nordic Barnhouse Project – Villa Brink i Randers.
SDCC vinder erhvervskategorien for sin poetiske og raffinerede facade. Den konstante varme og matte overfalde er både synlig inde- og udefra, hvilket giver en samlet stærk identitet for bygningen når man besøger det. De elegante facadeelementer er produceret af HSHansen. Holdet bag består af Vilhelm Lauritzen Architects, Mikkelsen Arkitekter og Sted By og Landskab.
Big Bio i Nordhavn er blevet til i et stærkt samarbejde mellem NREP, HAI Horsens, EKJ Rådgivende Ingeniører, Vestergaard Nielsen og Arkitema. Om det nye biografbyggeri udtaler dommerne bl.a.:
‘Den moderne facade på Big Bio Nordhavn består af et foldet tæppe af aluminium med reference til de store røde teatergardiner, som de fleste forbinder med at gå i biografen, hvilket giver bygningen et unikt og forventningsfuldt udtryk.’
Venligbolig Plus, der ligeledes er kåret til ‘Årets Byggeri 2019’, er skabt til fællesskaber for ældre, singler, studerende og nye danskere og er på samme tid en boligform, hvor der er tænkt bæredygtige løsninger ind. ONV Arkitekter er lykkedes med at skabe mindre, smartere og bedre boligtyper til en fornuftig pris for bygherren Frederiksberg Forenede Boligselskaber. Byggeriet består af kuber beklædt med tyndplader fra DS Stålprofil.
Publikum var især vilde med The Nordic Barnhouse Project – Villa Brink i Randers, som arkitekt Bruno Jakobsen har tegnet for en privat bygherre. Rønslev og Profiles har stået for ingeniørarbejdet, mens Peter Præst Grenå står som entreprenør.
Villa Brink er en moderne nordisk fortolkning af længegården med facader beklædt med cedertræ. Det lange tag er forsynet med tyndplader i sort klikfals fra Areco. Bygningen har på den måde stærke referencer til historiske lader og trelængede gårde, men i en stiliseret fortolkning. Den meget lange bygning med ståltaget giver et helt unikt udtryk midt i naturen og er klart den bærende del i arkitekturen og dets udtryk.