Installationsbranchen fortsætter lærlingefremgangen

Underdirektør Tina Voldby, Tekniq.
Underdirektør Tina Voldby, Tekniq.

De danske el- og vvs-installationsvirksomheder fortsætter med at sætte nye rekorder når det gælder antallet af nye lærlinge. Ifølge friske tal fra Undervisningsministeriet steg antallet af indgåede uddannelsesaftaler i branchen således med hele 14,3 procent i årets første måneder (11 procent i el- og 23,9 procent i vvs-branchen) i forhold til samme periode 2017.

Det er fantastiske tal, især med tanke på at vi også i 2017 så rekordmange nye uddannelsesaftaler i branchen. Så at det er lykkedes at fastholde og styrke denne udvikling er intet mindre end imponerende.

Samtidig er det samlede antal lærlinge i installationsbranchen steget med næsten seks procent, mens det tilsvarende tal for alle erhvervsuddannelser viser et fald på 0,3 procent.

Det understreger naturligvis, at installationsvirksomhederne har brug for lærlingene, når den nuværende vækst skal fastholdes og styrkes. Men samtidig viser udviklingen, at der er brug for at tiltrække endnu flere dygtige unge til de tekniske erhvervsuddannelser.

Relateret indhold