Treårig overenskomst giver arbejdsro

Administrerende direktør Niels Jørgen Hansen, Tekniq. Pressefoto.
Administrerende direktør Niels Jørgen Hansen, Tekniq. Pressefoto.

Det blev et ja, da resultatet af afstemningen om en ny overenskomst for omkring 600.000 privatansatte torsdag blev offentliggjort. Det glæder Tekniq, der repræsenterer installationsbranchen.

Afstemningsresultatet betyder, at vore medlemsvirksomheder nu får ro til at sikre den videre udvikling inden for nogle sikre rammer, der både kommer dem og deres medarbejdere til gavn.

Mens det lykkedes for Tekniq og Dansk El-Forbund at indgå overenskomst på elområdet, måtte man trods mange og langvarige forhandlinger med Blik- og Rørarbejderforbundet en tur i forligsinstitutionen for at få fastlagt de næste tre års overenskomst.

Forløbet har altså været forskelligt på henholdsvis el- og vvs-området, men det er positivt, at der på begge områder er fundet løsninger, som et flertal har stemt ja til.

Torsdagens afstemningsresultat betyder, at de nye bestemmelser i overenskomsterne på både el- og vvs-området nu kan træde i kraft.

På elområdet gik 54,4 procent af de afgivne stemmer til et ‘ja’, og på vvs-området var det tilsvarende tal 50,2 procent.

Relateret indhold