Genrejste Pihl & Søn tager hul på tilbudsgivningen

Selskabet skal afgive bud på to prestigebyggerier i København.
Lars-Christian Brask, bestyrelsesformand i Pihl & Søn, kan glæde sig over udviklingen i det genrejste selskab. Pressefoto.
Lars-Christian Brask, bestyrelsesformand i Pihl & Søn, kan glæde sig over udviklingen i det genrejste selskab. Pressefoto.

Et par måneder efter nyheden om Pihl & Søns tilbagevenden til den danske byggebranche blev offentliggjort, er projekterne nu også begyndt at finde vej til det nye selskab med den omfattende historie. Således er et Pihl-konsortie bestående af Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M. J. Eriksson A/S blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på hovedentreprisen af Nyt Naturhistorisk Museum i København, der bliver et af Danmarkshistoriens største museumsbyggerier.

I ejerkredsen er man glad for den positive interesse.

– Vi er utroligt glade og stolte over at blive prækvalificeret til så prestigefyldt et byggeri. Siden vores offentliggørelse har der været stor interesse fra flere bygherrer, der spændt følger vores projekt. Vi er kommet rigtig godt fra start med genrejsningen, og nu begynder arbejdet med tilbudsafgivelse, siger bestyrelsesformand Lars-Christian Brask.

Specialister

Bygningsstyrelsen er, i samarbejde med Københavns Universitet, bygherre, og det nye museum skal etableres som en kombination af det eksisterende Sølvtorvskompleks samt nybyggeri under terræn. Det færdige museum vil både indeholde udstillinger, magasiner til museets samlinger, forsknings- og undervisningsfaciliteter samt bygninger til administration. Udstillinger og magasiner vil blive placeret under terræn i nybyggeri.

– Vi har samlet nogle af branchens bedste specialister til opgaven. LM Byg A/S er blandt de førende inden for råhusbyggeri, M. J. Eriksson A/S er blandt branchens bedste inden for anlægsopgaver, og vi har rekrutteret flere af branchens bedste styringsfolk. Derudover samarbejder vi med flere af branchens mest specialiserede virksomheder som underentreprenører, siger Lars Christian-Brask.

Det endelige tilbud skal afleveres d. 30. juni, og udover Pihl-konsortiet er MT Højgaard og Aarsleff også blevet prækvalificeret. Byggeriet af Nyt Naturhistorisk Museum forventes at være færdigt i 2021.

Interessant set-up

Udover Bygningsstyrelsen har interesseorganisationen for ingeniører, IDA, valgt Pihl & Søn A/S til som en af tilbudsgiverne på IDA’s spektakulære opalformede tilbygning Opalen. Ifølge Lars-Christian Brask skyldes det blandt andet selskabets nye set-up.

– Vi mener, at der er behov for en dybere specialisering inden for styring-, hoved- og totalentrepriser og et bedre samarbejde i branchen. Vores nye set-up har vakt stor interesse hos flere bygherrer, der gerne vil være en del af vores projekt. Opalen er ægte ingeniørkunstskab og et meget flot og spændende byggeri. Vi er utrolig stolte over at være indbudt og glæder os til at afgive pris, siger Lars-Christian Brask.

Efter planen skal Opalen stå færdig i sommeren 2018.

Relateret indhold