Dansk Landskabspris 2017 er åben for indstillinger

Frem til 21. maj er der mulighed for at indstille projekter til Dansk Landskabspris 2017, hvorefter vinderen kåres ved et officielt arrangement i oktober.
Novo Nordisk Naturpark ? Vinder Dansk Landskabspris 2015. Landskabsarkitekt: SLA, Arkitekt: Henning Larsen Architects, Ingeniør: Alectia, Klimatilpasningsingeniør: Orbicon, Gartner: Skælskør Anlægsgartnere, Biotopkonsulent: Urban Green, Bygherre: Novo Nordisk A/S. / Foto: SLA
Novo Nordisk Naturpark ? Vinder Dansk Landskabspris 2015. Landskabsarkitekt: SLA, Arkitekt: Henning Larsen Architects, Ingeniør: Alectia, Klimatilpasningsingeniør: Orbicon, Gartner: Skælskør Anlægsgartnere, Biotopkonsulent: Urban Green, Bygherre: Novo Nordisk A/S. / Foto: SLA

Det er igen blevet tid til, at projekter, som skal komme i betragtning til Dansk Landskabspris, bliver indstillet. Bag prisen står Park- og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter, og det er i år ottende gang, den uddeles.

Årets pris er temaløs og arrangørerne opfordrer alle til at indstille projekter, der med høje æstetiske, funktionelle, oplevelsesrige og bæredygtige kvaliteter fungerer som inspiration for udviklingen af dansk landskabsarkitektur. Der kan indstilles projekter, der er realiseret i perioden 2012 – 2017.

– Med Dansk Landskabspris 2017 ønsker vi at hædre projekter eller personer, der favner fagets alsidighed og mestrer landskabsarkitektoniske kundskaber. Da vi i uddelte prisen sidste gang, modtog vi rekordmange indstillinger, der på forskellig vis illustrerede, hvordan landskabsarkitekter bidrager til at udvikle bæredygtige løsninger, der understøtter forskellige aspekter af social, økonomisk eller miljømæssig bæredygtighed. Det var i form af innovative klimaløsninger og naturudvikling. Det var i form af udviklingen af nye attraktioner og oplevelser, der skaber sammenhængskraft og sikrer et område identitet. Det var i form af nye rekreative områder og omgivelser, der inspirerer ansatte og borgere og fremmer deres fysiske og psykisk velvære. I forbindelse med årets pris glæder arrangørerne sig til at se, hvad der rører sig indenfor dansk landskabsarkitektur, siger jurymedlem Lisbeth Westergaard i en pressemeddelelse.

Facebook eller mail

Der er to måder at indstille projekter til Dansk Landskabspris på. Man kan endten gøre det via Facebookgruppen “Dansk Landskabspris 2017”. Her kan man foreslå de projekter, man mener fortjener juryens opmærksomhed. Forslag skal være indstillet senest den 15. maj 2017. Herefter udvælger juryen de projekter, der kommer med i den samlede pulje. De kontakter efterfølgende projektejer og opfordrer til at indstille projektet efter samme retningslinjer, som gælder indstillinger via mail og er beskrevet nedenunder.

Når man indstiller projekter via mail, indsendes en kort motiveret indstilling til [email protected] – gerne fem-ti linjer – et referenceblad samt tre fotos/illustrationer. Referencebladet skal indeholde navn, titel, årstal. Hvis der indstilles projekter, skal der oplyses bygherre, rådgivere, udførende, volumen, arealer m.v. samt eventuel økonomi. Indstillingsfrist er her den 21. maj 2017.

Blandt de indkomne indstillinger nominerer juryen et antal finalister, der skal præsentere deres projekter ved et prisuddelingsarrangement, der finder sted i oktober 2017 i København. Vinderprojektet bliver belønnet med 70.000 kroner, mens de øvrige nominerede forslag får hædrende omtale.

Prisjuryen består af én repræsentant fra de tre organisationer, samt to uvildige repræsentanter.

Relateret indhold