Arkitekter ser eksportmuligheder i FN’s verdensmål

Arkitekturen spiller en væsentlig rolle i Sustania Living.
Kåret til verdens bedste boligbyggeri i 2014 af World Architecture News er Vandkanten et eksempel på dansk arkitektur med international succes. Boligbyggeriet ligger i Stavanger i Norge og er tegnet af Aart Architects. Fotograf: Adam Mørk.
Kåret til verdens bedste boligbyggeri i 2014 af World Architecture News er Vandkanten et eksempel på dansk arkitektur med international succes. Boligbyggeriet ligger i Stavanger i Norge og er tegnet af Aart Architects. Fotograf: Adam Mørk.

Om FN’s 17 verdensmål

  • I 2015 vedtog FN’s 193 medlemslande 17 verdensmål, der inden udgangen af 2030 skal sikre løsninger på en række af de største globale udfordringer, herunder klimaforandringerne. En vigtig forudsætning for at opfylde målene er, at de forstås af mennesker verden over og får dem til at ændre adfærd.
  • Det kræver et 18. mål, nemlig at formidle kravene til en bæredygtig udvikling i et sprog og en form, der gør dem relevante for almindelige mennesker. Det er formålet med Sustainia Living.

I dag lanceres Sustainia Living under en storstilet event i Operaen i København. Aart Architects repræsenterer arkitektbranchen som hovedpartner i den nye bevægelse med fokus på at forvandle FN’s verdensmål til danske eksportmuligheder på linje med grøn teknologi.

– Bæredygtighed og livskvalitet er hinandens forudsætninger, og det forstår Aart Architects. De går forrest i at tænke sociale og klimamæssige udfordringer ind i deres projekter og er med til at sætte nye standarder for dansk arkitektur. Derfor er vi glade for at have dem med ombord på Sustainia Living, udtaler Morten Nielsen, daglig leder hos Sustainia.

Hos Aart Architects ser de store muligheder i deltagelsen.

– Vi ser det som vores fornemste opgave at se og skabe muligheder for mennesker og samfundet i bred forstand. Derfor er vi stolte over at være en af de bærende kræfter bag Sustainia Living, hvor vi sammen med andre ambitiøse virksomheder og organisationer vil åbne for nye perspektiver på fremtidens grønne løsninger, udtaler Torben Skovbjerg Larsen, CEO og partner i Aart Architects.

Sammen med virksomheder som Grundfos og Rockwool er Aart Architects en af seks hovedpartnere og såkaldte livsstilspionerer i Sustainia Living initieret af Sustainia, Realdania, Det Kongelige Kunstakademi og Fahion 4 Development.

Grønne forretningsmuligheder

Visionen bag Sustainia Living er at synliggøre FN’s 17 verdensmål og vise, hvordan Danmark kan gøre en grøn livsstil til en erhvervssucces på linje med grøn teknologi. Det skal ske ved at give verden en samlet fortælling om danske ydelser og produkter med fokus på morgendagens bæredygtige livsstil.

– Vi er et af de lande i verden, der er længst fremme med at opfylde målene. Derfor har vi både en forpligtelse og en egeninteresse i at blive et foregangsland. Det åbner også en række forretningsmæssige muligheder, udtaler Erik Rasmussen, CEO og stifter af Sustainia.

Danmark er allerede et foregangsland inden for livsstilsydelser og -produkter som fødevarer, design og arkitektur. Ifølge Sustainia udgør de hver især brikkerne til et marked i hastigt vækst og ønsket om det gode liv. Sammen med de øvrige livsstilspionerer er Aart Architects derfor valgt som rollemodel for, hvordan Danmark på tværs af sektorer og brancher kan gå forrest i udviklingen af fremtidens grønne ydelser og produkter.

Operaen danner ramme om den storstilede lancering af Sustainia Living, hvor flere end 1500 gæster kan opleve foyeren transformeret til et kæmpe væksthus med bud på fremtidens grønne livsstilsløsninger. Sideløbende vil danske og internationale oplægsholdere som Connie Hedegaard, Livia Firth og Claus Meyer inspirere til en mere bæredygtig verden.

Eventen er ikke kun forbeholdt de mange gæster. Den livestreames også verden rundt, ligesom de udstillede løsninger bliver kommunikeret gennem Sustainias sociale mediekanaler og efterfølgende udfoldet i en international publikation. Senere vil de blive præsenteret på en digital platform.

Relateret indhold