Bach Gruppen vil bygge 180 boliger på betongrund

Der bliver tale om både rækkehuse og etageboliger på grund, der i dag rummer beton-produktion.
Således ønsker Bach Gruppen at placere de 180 boliger på grunden.
Således ønsker Bach Gruppen at placere de 180 boliger på grunden.

Greve Kommune har modtaget en ansøgning om udarbejdelse af en lokalplan og et kommuneplantillæg for en industrigrund i Tune mellem Roskilde og Greve, hvor betonfabrikken Spæncom tidligere har ligget.

Ifølge den eksisterende lokalplan kan der på området kun ligge entreprenørvirksomhed, lettere industri- og håndværksvirksomhed samt kontorerhverv.

Men ansøgeren, Bach Gruppen, vil lukke betonfabrikken og i stedet opføre cirka 180 boliger i to-fire etager med tilhørende parkerings- og friarealer.

Otte boligblokke

Projektforslaget for boligbebyggelsen viser, at de bliver tale om varierede boligtyper i henholdsvis tæt/lav-boliger i to-tre plan samt etageboliger i fire plan.

Det samlede grundareal er på knap 50.000 kvadratmeter, og der ønskes tilladelse til at opføre otte boligblokke på cirka 8.000 etagemeter etageboliger og tæt/lav-bebyggelse på cirka 13.700 kvadratmeter.

Der vil i den videre bearbejdning af projektforslaget være fokus på boligernes udtryk, orientering og placering, vej- og stiforløb til og fra boligområdet samt placering af parkeringspladser. Desuden vurderes placering af fællesfaciliteter som legepladser, fælleshus og affaldsløsninger, håndtering af udearealerne med afsæt i fremtidige kortlagte forureningsforhold inden for området og ikke mindst eventuelle støjgener fra den industri, som grænser op til området i form af visuel- og støjdæmpende afskærmning indenfor området.

Lugt- og støjgener

Der vil også være fokus på håndtering af regnvand i forsinkelsesbassiner – enten over eller under jorden inden for området. Greve Kommune har tidligere været ramt af oversvømmelsesproblemer, blandt andet fordi Tune ligger cirka 25 meter højere end resten af kommunen.

Greve Kommunes forvaltning anbefaler i øvrigt, at den nye bebyggelse bør tilsluttes fjernvarme, dog har lavenergiboliger mulighed for at blive fritaget.

Der er ifølge indstillingen til politikerne nogle usikkerhedspunkter i forhold til lugt- og støjgener fra industriområdet, der grænser op til området og i forhold til forurening af Spæncomgrunden.

Disse usikkerhedspunkter skal kortlægges yderligere, når der foreligger et konkret byggeprojekt og i givet fald imødekommes ved støjafskærmning og visuel afskærmning med beplantning.

Tidligere borgmester fra De Konservative, Hans Barlach, stemte imod forslaget med en bemærkning om, at han ønsker, at administrationen drøfter muligheder for byggeri af private udlejningsboliger med en maximal højde på tre etager med ansøgeren.

Relateret indhold