Struer og Dansk Byggeri i samarbejde om fremtiden

Alt fra klimatilpasningskrav til udbud af offentlige opgaver og åbningstider på genbrugspladsen blev vendt på det årlige dialogmøde mellem Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Struer Kommune.
Det årlige dialogmøde mellem Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Struer Kommune er med til at skabe gode forhold for lokale virksomheder. Foto: Colourbox.
Det årlige dialogmøde mellem Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Struer Kommune er med til at skabe gode forhold for lokale virksomheder. Foto: Colourbox.

– Vi skal se hinanden i øjnene og vende såvel gode resultater som udfordringer mindst én gang om året.

Det er konklusionen på det årlige dialogmøde mellem repræsentanter fra Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Struer Kommune. Begge parter lægger stor vægt på, at det er den tætte kontakt, som skaber gode forhold for de lokale virksomheder i bygge- og anlægsbranchen.

– Hvis vi skal samarbejde, så kræver det en god og tæt kontakt. Kun på den måde kan vi sammen styrke vores lokalområde og gøre det nemmere både at drive virksomhed og skabe arbejdspladser til dem, der bor i området, siger formand for Dansk Byggeris Murermesterforening i Struer, Per Jakobsen, og formand for Tømrermesterforeningen i Struer, Lars Højris, og tilføjer:

– Vi vil også gerne kvittere for et ganske stort anlægsbudget i 2016 og en fornuftig udbudspolitik, der er med til at skabe arbejdspladser og aktivitet i lokalområdet. På mødet drøftede vi også muligheden for at se nærmere på grænsen for, hvornår virksomheder skal stille sikkerhed i forbindelse med udbud. Og så fik vi også snakket om behovet en længere og især tidligere åbningstid på genbrugspladserne.

Positive relationer

På mødet blev der også udtrykt glæde over den korte ventetid på en byggetilladelse, og de lokale repræsentanter gav en status for bygge- og anlægsbranchen i Struer og i det midt- og vestjyske generelt. En anden ting, som blev drøftet, var klimatilpasningsplaner og Business Region Midt/Vest.

Borgmester Mads Jakobsen sætter også stor pris på mødet med Dansk Byggeri og på de positive relationer til erhvervslivet.

– Her på rådhuset er vi glade for at have en tæt kontakt med virksomhederne, fordi det giver os et indblik i, hvordan vi kan bidrage til at gøre det nemmere at drive virksomhed i vores del af landet. Vi er jo interesseret i både at fastholde og tiltrække virksomheder. Det skaber både arbejdspladser og uddannelsesmuligheder for vores borgere, siger borgmesteren og fortsætter:

– Derfor er det vigtigt for mig som borgmester, at vi fortsætter med at så at sige at se hinanden i øjnene en gang om året. Sammen kan vi opnå gode resultater for både virksomhederne og Struer Kommune.

Relateret indhold