Greve politianmelder lovlige jordvarmeanlæg

Greve Kommune godkendte jordvarmeanlæg dagen efter at have indgivet politianmeldelse mod de pågældende anlæg.
Greve Kommune indgav politianmeldelse mod Klimahuse, fordi virksomheden ikke fulgte proceduren - og dagen efter valgte kommunen så at godkende Klimahuses ansøgninger. Foto: Colourbox.
Greve Kommune indgav politianmeldelse mod Klimahuse, fordi virksomheden ikke fulgte proceduren - og dagen efter valgte kommunen så at godkende Klimahuses ansøgninger. Foto: Colourbox.

Sagen om byggeriet i Tune NØ – i Greve Kommune syd for København – har taget en ny drejning, efter at Dagens Byggeri har beskrevet, hvordan kommunens embedsmænd har handlet over for Ikast-virksomheden Klimahuse.

Historien er kort fortalt, at Klimahuse har bygget 28 huse i Tune NØ, som alle er forsynet med af kommunen godkendte jordvarmeanlæg med en sagsbehandlingstid på to-fire dage.

Klimahuse ønskede i forbindelse med syv yderligere boliger at nedlægge yderlige syv jordvarmeanlæg i samme bebyggelse af nøjagtigt samme type, som de allerede godkendte. Men en ny sagsbehandler meddelte, at de pågældende ansøgninger var mangelfulde, uden dog at give den pligtige vejledning i, hvad det mangelfulde bestod i. Det varede fem-seks uger at få tilladelserne.

Ventede ikke på bureaukraterne

Dagens Byggeri kan nu fortælle, at Greve Kommunes embedsmænd den 31. maj indgav politianmeldelsen, og blot en dag senere – den 1. juni – sendte man den endelige tilladelse til at nedlægge anlæggene.

Klimahuses brøde består altså i, at man har nedlagt fuldt lovlige jordvarmeanlæg, men at man ikke har ventet på en bureaukratisk og langsommelig sagsbehandling.

Sagsforløbet viser, at Klimahuse i første byggerunde opførte 18 klimahuse med jordvarmeanlæg – ni horisontale og ni vertikale og alle godkendt af kommunen.

Også godkendt

I anden byggerunde opførtes yderligere ti horisontale byggeanlæg, også alle godkendt af kommunen.

I tredje runde opstod der pludselig problemer på trods af, at der var indsendt enslydende ansøgninger med de allerede godkendte anlæg.

Dagens Byggeri har forelagt de nye oplysninger for formanden for Miljø- og Teknikudvalget Henrik Stuckert, der bekræfter, at det er nyt for ham, at forvaltningen har godkendt de anlæg, man har indgivet politianmeldelse mod.

Men han holder over for Dagens Byggeri fast i, at man afventer resultatet af politiets undersøgelser, før politikerne kan foretage sig yderligere i sagen.

I Greve Kommune har politikerne nemlig uddelegeret det til embedsmændene, om der skal indgives politianmeldelser mod erhvervslivet og borgerne.

Dagens Byggeri har dels bedt kommunen om aktindsigt i sagen og dels sendt politiet et spørgsmål om, hvor langt, man er i sagen.

Relateret indhold