Nyt forsøg med udbud af projekt på kunstig ø

By & Havn måtte i efteråret opgive udbud af Kronløbsøen, da bud ikke lå inden for budget. Nu forsøger man igen.
Kronløbsøen er en kommende, kunstig ø beliggende i Kronløbsbassinet mellem Fortkaj og Sundmolen i Nordhavn. Foto: By & Havn/Ole Malling (2014).
Kronløbsøen er en kommende, kunstig ø beliggende i Kronløbsbassinet mellem Fortkaj og Sundmolen i Nordhavn. Foto: By & Havn/Ole Malling (2014).

Af Torben Jastram

Som Dagens Byggeri skrev tilbage i november måtte By & Havn dengang opgive et projektudbud på den kunstige ø, Kronløbsøen, mellem Fortekaj og Sundmolen. Men nu gøres der et nyt forsøg.

By & Havn søger efter teams bestående af arkitekter, ingeniører og landskabsarkitekter til en indbudt projektkonkurrence om et nyt boligbyggeri på Kronløbsøen i Københavns Havn.

Konkurrencen drejer sig om et boligbyggeri på ca. 25.000 kvadratmeter, der skal opføres på den kunstig ø i Kronløbsbassinet i Århusgadekvarteret. Øen skal rumme et p-anlæg under vand med plads til ca. 1.000 biler.

Ramper til tunnel

Foruden boligerne på øen skal der bygges boliger på et mindre byggefelt på Fortkaj, som ligger over for Kronløbsøen, og hvis kælder skal rumme tilkørselsramper til en undersøisk forbindelse til p-anlægget.

Bebyggelsen på Kronløbsøen skal udformes som et antal solitære bygninger med ens bygningshøjde på 18-20 meter. P-anlægget er ikke med i projektkonkurrencen, men teamet skal rumme ingeniørkompetencer, der kan forestå opgaven som rådgiver ved udvikling af p-anlægget.

Vinderteamet projekterer såvel boligbebyggelse som p-anlæg frem til projektforslagsniveau, hvorefter opgaven udbydes i en samlet totalentreprise med rådgiverne som en forudsætning i udbuddet.

Frist for ansøgning: 15. februar 2016 kl. 15:00

Relateret indhold