Slæk ikke på 2050-målsætningen

Adm. direktør Henrik Garver, FRI. Pressefoto.
Adm. direktør Henrik Garver, FRI. Pressefoto.

Danmark har på grund af ambitiøse klimamålsætninger skabt teknologiske løsninger og opbygget viden, der gør 2050-målet realistisk.

Samtidig indtager Danmark i dag førerposition inden for vindenergi og har stærke og efterspurgte kompetencer inden for biomasse og andre vedvarende energiløsninger.

Mest unikt er det nok, at vi med den ambitiøse klimapolitik har opbygget viden om, hvordan vi får et energisystem baseret på VE til at hænge sammen. Det er teknologiuafhængig viden med et globalt potentiale, ikke blot i forhold til klimadagsordenen, men også i forhold til forsyningssikkerhed mv.

Opfordrer til dialog

Staten spiller en aktiv rolle som myndighed og målsætter, og fra FRI vil vi derfor opfordre regeringen til ikke at slække på målsætningen om et fossiltfrit Danmark i 2050.

Omvendt er det at fastholde målet ikke det samme, som at der ikke kan findes besparelser i indsatsen inden for miljø- og klimaområdet:

Indsatsen på miljø- og klimaområdet kan gribes bedre an, end det sker i dag. Ny viden, erfaringer og ny teknologi skaber samlet set et grundlag for at se på indsatsen og organisere den anderledes, så vi får større effekt og færre omkostninger.

I medierne er en række områder bragt i spil, men det er en bruttoliste, som hverken er halvt eller helt færdig. Derfor vil vi opfordre regeringen til at gå i dialog med blandt andet den rådgivende branche, så vi sammen kan lande en model, der giver størst mulig effekt og samtidig rummer økonomiske besparelser.

Relateret indhold