Danske byggevareproducenter er blandt verdens bedste til genbrug

Konsulent Morten Meyer Jørgensen, DI Byg.
Konsulent Morten Meyer Jørgensen, DI Byg.

De danske byggevareproducenter har i årevis været blandt de bedste i verden til at genanvende bygge- og anlægsaffald. I dag genanvendes cirka 87 procent af bygge- og anlægsaffaldet her i landet.

Sammenlignet med resten af Europa er vi meget langt fremme. EU-Kommissionen vurderer, at der i gennemsnit genanvendes under 50 procent af bygge- og anlægsaffaldet på europæisk plan.

Ud over de 87 pcrocent kommer der yderligere affaldsprodukter fra andre sektorer som for eksempel glas og gips, som indgår direkte i byggevareproduktionen.

Høje rater

Senest har en ny rapport fra Ellen MacArthur fonden sat tal på genanvendelsesgraden og udbredelsen af cirkulær økonomi i Danmark. Rapporten vurderer, at Danmark specielt i forbindelse med værdifulde materialer som stål og andre metaller har meget høje genanvendelsesrater.

EU-Kommissionen forventer at komme med en handlingsplan om cirkulær økonomi i slutningen af 2015. Det forventes, at Kommissionen lægger op til et genanvendelsesmål for bygge- og anlægsaffald på 70 pct.

Deltag i gruppen

DI Byg tilbyder medlemsvirksomheder at deltage i en ad hoc gruppe for affald og ressourcer, hvor man blandt andet kan holdes opdateret og udveksle erfaringer om den seneste udvikling om genanvendelsesdagsordenen.

Gruppen henvender sig specielt til de produktionsansvarlige og andre, der arbejder med genanvendelse i de enkelte virksomheder. Læs mere om muligheden for at deltage i DI Bygs ad hoc gruppe for affald og ressourcer her.

Relateret indhold