Minister godkender installatøruddannelser på deltid

Tina Voldby, underdirektør i Tekniq. Pressefoto.
Tina Voldby, underdirektør i Tekniq. Pressefoto.

Nu bliver det muligt at tage installatøruddannelserne på deltid. Det sker efter uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) for nylig har godkendt to nye deltidsakademiuddannelser som el-installatør og vvs-installatør.

Det er en stor sejr til TEKNIQ. Vi har brugt mange kræfter på at skabe muligheden for at tage installatøruddannelserne som deltidsstudier. Det er også en sejr for de studerende, som kan bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Mest af alt er det en sejr for erhvervslivet, som har brug for mange flere installatører, end der uddannes i dag.

Målrettet karriereudvikling

Nu kan de videregående uddannelser bruges til målrettet karriereudvikling i virksomhederne, hvor elektrikere og vvs’ere kan tage de meget efterspurgte uddannelser samtidig med, at de er beskæftigede.

Det betyder blandt andet, at ny viden meget hurtigt kan optages i virksomhederne.

Erhvervsakademierne fortjener stor tak for at have arbejdet hurtigt med at få de nye deltidsuddannelser på banen. Vi ser ministerens godkendelse som et led i at fastholde og tiltrække nye tekniske arbejdspladser, som både sikrer en mere effektiv produktion i det øvrige erhvervsliv og sikrer, at der er kompetencer til at foretage den meget store grønne omstilling væk fra fossile brændstoffer.

Uddannelserne supplerer muligheden for et fuldtidsstue og titlerne som el-installatør og vvs-installatør er blandt hjørnestenene i det danske autorisationssystem på installationsområdet.

Relateret indhold