Flere ingeniørstuderende er godt for samfundet

Allan J. Christensen, direktør i Niras. Foto: Jeppe Carlsen.
Allan J. Christensen, direktør i Niras. Foto: Jeppe Carlsen.

Det er glædeligt, at flere unge søger ingeniørvejen. Der er brug for dem, for vi har store årgange af ingeniører, der er på vej på pension.

Der er mange vindere:

Både rådgiverbranchen og industrien har behov for kvalificeret arbejdskraft.

Dermed kan vi bidrage til vækst og nye job.

Fra jernbaner og veje til havmølleparker og klimasikring er vi afhængig af at have dygtige ingeniører, der kan løse opgaverne med omstillingen af vores samfund. Ikke mindst omkring den grønne omstilling.

Og så vinder de unge. De får en uddannelse, hvor der er job til dem og masser af spændende muligheder både herhjemme og i udlandet.

Samfundsnyttigt

Mange unge i dag lægger vægt på, at deres job er samfundsnyttigt. Her er der ikke mange fag, der kan konkurrere med ingeniørfaget. Du har masser af muligheder, hvor du virkelig kan gøre en forskel. Det er ingeniører, som finder nye måder at arbejde med genbrug, laver energirigtige boliger, arbejder med klimasikring og er med til at udvikle nye energiformer. Det er ingeniører, som løfter vores infrastruktur, og som er med til sikre at vi udnytter it til at blive mere effektive.

Vi har ikke kun fokus på ingeniøruddannelserne. Også en række af de naturvidenskabelig kandidatuddannelser er der gode jobmuligheder for. Niras har i samarbejde med Københavns Universitet de seneste tre år kørt kurser for studerende, hvor de er blevet trænet i konsulentrollen. Udover ingeniører er der også jobmuligheder for biologer, geologer, forstkandidater, landmålere, naturgeografer.

Relateret indhold