Ny strategi skal fjerne digitale flaskehalse

Chefkonsulent Lars Magnus Christensen, Håndværksådet.
Chefkonsulent Lars Magnus Christensen, Håndværksådet.

Det offentlige må ikke stå i vejen for, at Danmark igen rykker op i den digitale superliga. Tværtimod bør en række nye offentlige initiativer styrke erhvervslivets anvendelse af it og på den måde øge vores samfunds konkurrencedygtighed.

Det er budskabet fra Håndværksrådet og en række andre erhvervsorganisationer, der forleden præsenterede den nye regering for erhvervslivets visioner om, hvordan Danmark bliver det mest digitale land i verden.

Der skal en meget alsidig indsats til for at få Danmark tilbage i den digitale superliga, hvor vi hører til. Derfor kommer vi og en række andre repræsentanter for erhvervslivet nu med et visionsoplæg, som vi kraftigt opfordrer regeringen til at lade sig inspirere af.

Bredbånd og mobildækning for alle

Gode og stabile bredbånds- og mobilforbindelser uanset den geografiske placering er en forudsætning for at øge digitalisering i de små og mellemstore virksomheder.

Adgangen til digital infrastruktur er afgørende for, hvorvidt man som virksomhed kan udnytte potentialet i forhold til digitalisering og byrdelettelser.

Parterne peger blandt andet på, at en øget digitalisering af danske virksomheder kan udløse en værdiskabelse på op imod 50 milliarder kroner frem til 2020. Øget digitalisering kræver dog målrettede forbedringer af den digitale infrastruktur, mere effektive og byrdefri offentlige it-løsninger, en digitaliseringsparat lovgivning og ikke mindst bedre uddannelse i brug af it.

Ikke mindst i byggeriet er der et stort potentiale, som vi kun når med for eksempel bedre it-kompetencer. Allerede i folkeskolen og senest på erhvervsskolerne bør vores unge lære, at digitale hjælpemidler ikke bare er legetøj, men at viden om alt fra digital sikkerhed til anvendelsen af ‘big data’ er en væsentlig forudsætning for at drive også små virksomheder.

Relateret indhold