Sammen skal vi skaffe flere praktikpladser

Branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg.
Branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg.

Danske virksomheder har brug for dygtige faglærte – nu og i fremtiden. Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse og flere praktikpladser skal slås op og synliggøres for kommende praktikanter.

Derfor har DI i denne uge lanceret Operation Praktikplads.

I dialog

40 medarbejdere i DI skal i de kommende to måneder telefonisk kontakte 1.000 virksomheder og på den måde få dem til at oprette flere praktikpladser og/eller synliggøre ubesatte praktikpladser på Praktikpladsen.dk, der er et mødested for praktikanter og virksomheder.

De 40 medarbejdere vil gå i dialog med virksomhederne omkring, hvad de i dag har af praktikanter og spørge ind til, hvorfor de eventuelt ikke har flere. DI opretter desuden en hotline og en hjemmeside, hvor virksomheder kan få hjælp til at skaffe plads til nye praktikanter.

Mange myter

På baggrund af de indsamlede oplysninger vil DI analysere, hvor stort behovet er for de forskellige uddannelser nu og i fremtiden.

Debatten om praktikpladser er præget af mange myter og løse tal. Vi ønsker at afdække nøjagtigt, hvor udfordringerne er, hvad de skyldes – og på baggrund af den viden gøre noget ved det. Analysen forventes færdig i sensommeren.

Relateret indhold