Endnu en byrde til virksomhederne

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen. Pressefoto.
Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen. Pressefoto.

Nytåret er skudt ind, 2015 er i gang, og det samme er en ny administrativ byrde for erhvervslivet. Nu skal virksomhederne nemlig også til at kradse fartbøder ind hos de ansatte.

Det betyder i praksis, at hvis en af mine medarbejdere får en fartbøde, så får jeg bøden i mit navn, jeg skal sørge for at få den betalt og selv kradse pengene ind hos medarbejderen. Det tager både tid og kan også give unødvendige gnidninger på arbejdspladsen.

Det er en ekstra administrativ byrde, som ikke burde være virksomhedens, men myndighedernes. Sidste år opgav politiet at inddrive 37.000 fartbøder, fordi de ikke kunne identificere personen bag rattet. Jeg ved ikke, om de forventer, at virksomhederne skulle få nemmere ved at klare opgaven. Det tror jeg desværre ikke, tværtimod.

Virksomhederne har ikke brug for at blive pålagt hverken omkostninger, ekstra papirarbejde eller for den sags skyld detektivarbejde, når de skal finde frem til, hvilken medarbejder der har kørt en bestemt bil for flere uger siden. Politikerne kan passende starte året med at rode bod på skaden og rulle den nye lovgivning tilbage.

Relateret indhold