Valgkampen skudt i gang

Intet nyt fra statsministeren om, hvordan regeringen vil skabe flere arbejdspladser i den private sektor, mener Dagens Byggeris journalist på Christiansborg. Til gengæld skal der ansættes flere pædagoger.
Journalist Dan Bjerring, Christiansborg.
Journalist Dan Bjerring, Christiansborg.

KOMMENTAR: Skulle nogen have drømt om, at statsminister Helle Thorning Schmidt i sin nytårstale ville løfte sløret for en ny vækstplan, der kan skabe arbejdspladser i det private erhvervsliv, blev de skuffede.

De måske tusinder af håndværkere, der står til at miste deres job, efter at BoligJobordningen er fjernet, må erkende, at regeringen intet vil gøre for at sikre jobs og praktikpladser i de mindre virksomheder:

– I 2015 vil flere danskere mærke, at det går bedre. Vi har skruet ned for virksomhedernes afgifter og op for konkurrenceevnen. For det er godt for os alle sammen, når danske virksomheder har fremgang. Og vi bliver ved. Regeringen vil lægge nye forslag frem. Forslag, der skal skabe mere vækst, sagde statsministeren.

Men hun sagde intet om – hvordan?

Selvros

Byggeriet har peget på de negative konsekvenser ved at fjerne “håndværkerfradraget”.

Men der var intet i statsministerens tale, der tyder på, at det område kan regne med, at regeringen vil imødekomme ønsket.

I det hele taget fyldte det private erhvervsliv, der finansierer den velfærd, forbavsende lidt.

Der var til gengæld masser af ros til overs for regeringens resultater.

Jo – valgkampen er skudt i gang. Nu venter vi bare på, at statsministeren trykker på “knappen”.

Relateret indhold