Fri bevægelighed for murermestre

Morten Helveg Petersen, EP-spidskandidat (RV). Pressefoto.
Morten Helveg Petersen, EP-spidskandidat (RV). Pressefoto.

EU er god til mange ting. Handlen mellem de europæiske lande knytter borgerne tættere sammen og skaber vækst, velstand og velfærd. Alene fra 1992 til 2008 skabte det indre marked knap tre millioner ekstra arbejdspladser.

Men der er også ting, EU kan blive bedre til. EU kan ikke mindst blive bedre til at forhindre, at nationale interesser står i vejen for den fri bevægelighed for serviceydelser – for eksempel indenfor bygge- og anlægsbranchen.

I dag forsømmer lande som Tyskland, Belgien, Østrig og Frankrig at gennemføre de nødvendige reformer af deres hjemlige servicesektorer. Det betyder, at danske murermestre, håndværksfirmaer og andre serviceorienterede erhverv ikke har ordentlig mulighed for at byde ind i disse lande.

Eksempelvis opgiver halvdelen af de danske byggevirksomheder, som overvejer at eksportere service til det tyske marked, idéen med det samme, når de møder de bureaukratiske handelshindringer, som findes syd for grænsen.

Den fri bevægelighed er også for murermestre. Bliver jeg valgt til Europaparlamentet, vil jeg arbejde for, at den fri bevægelighed for serviceydelser bliver et ligeså rodfæstet og ukrænkeligt princip, som det er for fysiske varer i dag. Jeg vil kæmpe for, at alle virksomheder får let adgang til engelsksprogede online kvikskanker, så de kan få overblik over lovgivningen i andre lande. Og jeg vil have sat tempoet op for den gensidige anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer mellem landene i EU.

Jeg tror på Europa.

Relateret indhold